Robban tippar & tycker till inför finalen i Eurovision 2019


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

INFÖR EUROVISION 2019 – FINALEN. Det har blivit dags för oss skribenter här på ESC-Panelen att tippa och tycka till inför finalen. Denna gång är det Robbans tur att tycka till både när det gäller slutplaceringar samt personlig topp 10.

Notera att våra val är helt individuella och du får gärna bemöta dem och tycka till själv i kommentarsfältet här nedanför!

 

Robbans val


Personlig topplista

 1. Sverige
 2. Schweiz
 3. Nederländerna
 4. Norge
 5. Italien
 6. Ryssland
 7. Estland
 8. Cypern
 9. Spanien
 10. Israel

Tippat slutresultat

 1. Sverige
 2. Nederländerna
 3. Schweiz
 4. Ryssland
 5. Italien
 6. Island
 7. Frankrike
 8. Azerbajdzjan
 9. Cypern
 10. Grekland
 11. Malta
 12. Norge
 13. Australien
 14. Tjeckien
 15. Nordmakedonien
 16. Israel
 17. Danmark
 18. Serbien
 19. Estland
 20. Spanien
 21. Storbritannien
 22. Slovenien
 23. Vitryssland
 24. Albanien
 25. San Marino
 26. Tyskland

 

Helhetskommentar

Efter två härliga semifinal-omgångar är vi nu framme vid den avgörande finalen. Vem ska ta över trofén efter Netta och Israel och samtidigt ta över stafettpinnen till värdskapet för 2020? Det kommer bli en grymt spännande final detta. Spelbolagen och experter tror ju att Nederländerna kommer ta hem detta tämligen enkelt, men jag är inte lika säker. Jag både tror och hoppas på att Sverige gör det, som i mitt tycke har en mycket bättre låt som känns mer direkt och en upplyftande och fartfylld (man får rysningar) även om jag avgudar Nederländernas mäktiga bidrag också. Skulle verkligen unna Nederländerna en ny seger efter 44 års väntan.

Sverige kan alltså vid en ny ESC-seger gå upp i delad ledning med Irland (7 segrar) och det skulle vara helt fantastiskt om vi avslutar 10-talet med tre stycken ESC-guldmedaljer.

Som vanligt är det några bidrag/länder man saknar i den här finalen. Jag tänker närmast på Ungern och Belgien, men startfältet är fyllt av godbitar som Schweiz som är min personliga favoriter efter Sverige och vidare gillar jag vårt grannland Norge och Italien, Estland och Cypern. Utöver min topplista så gillar jag en hel del andra bidrag också.

Vill ta tillfälle i akt att önska er läsare en festlig och trevlig kväll.

Happy Eurovision!

 

 


Så här tycker alltså Robban om finalens startfält – vad tycker du? Kommentera gärna här nedan!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen