Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Portugals Conan Osíris vann Barbara Dex Award 2019

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


FANS-OMRÖSTNING. Efter en veckas omröstning står det klart att Portugals representant i Eurovision 2019, Conan Osíris, har röstats fram som vinnare av Barbara Dex Awards 2019, tävlingen där fansen röstar fram den artist som de ansett hade fulast scenkläder.

På andra plats kom Cyperns artist Tamta och trea blev Vitrysslands ZENA. Därefter kom Belgiens Eliot och på femte plats hamnade Nordmakedoniens Tamara Todevska. Hur resterande länder placerade sig är inte känt.

Det var hemsidan Songfestival.be som anordnade omröstningen som pågick under vecka 21. Totalt inkom över 4000 röster vilket är ett nytt rekord!

 

Vinnarens framträdande

Klipp från vinnarens framträdande i Eurovision 2019:

 

Kommentera gärna här nedan om du tyckte att rätt akt vann detta pris!

 

Fakta: Vad är Barbara Dex Awards?

Sångerskan Barbara Dex tävlade för Belgien i Eurovision 1993 med låten Iemand als jij, där hon slutade på 25:e och sista plats. Det som däremot uppmärksammades mest var den klänning hon hade på sig som kom att rankas som inte den snyggaste i just den finalen.

År 1997 startades en internetbaserad Eurovision-omröstning som uppkallades efter Barbara Dex, där fansen helt enkelt röstar fram vilken artist som haft den fulaste utstyrseln i sitt framträdande. Omröstningen sker alltid efter att Eurovision har hållits och har korat vinnare som t.ex. Michalis Rakintzis (Grekland 2002), t.A.T.u (Ryssland 2003), Martin Vučić (Makedonien 2005), Milan Stanković (Serbien 2010) och Vilija Matačiūnaitė (Litauen 2014).

Ifjol (2018) blev det den nordmakedonska (då: makedonska) duon Eye Cue som tog hem detta kanske inte så åtråvärda pris.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen