Inför: 2019 års “Best of” nationella-projekt


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

PANELENS PROJEKT. Eurovision 2019 är avgjord och i och med det kör vi igång vårt traditionella inslag med “Best of” nationellabidrag. Det handlar om fyra projekt där vi ska hylla och kora vinnare bland bidragen som i vintras hade en chans att i maj få åka till Tel Aviv och tävla men som av olika skäl inte blev utvalda.

 

Hur går projekten till?

Årets “Best of”-säsong består av totalt fyra projekt. Det första projektet är Panelens Second Chance Contest, där alla bidragen som tävlar har den gemensamma nämnaren att de kom på andra plats i sina uttagningar. Utöver detta har tre av våra skribenter (Lukas, Markus och Robban) fått sätta ihop varsin lista med ett favoritbidrag från varje lands nationella uttagning. De har bara fått välja bidrag från de länder som hade någon form av uttagning och de har inte fått välja vinnaren eller bidraget som kom på andra plats.

Vi skribenter kommer nu att lyssna igenom alla bidragen på listorna och ranka våra favoriter. Resultatet presenteras i mitten av juni, och fram till dess är du varmt välkommen att själv lyssna och ranka dina favoriter som finns med i år. Har vi kanske missat något guldkorn på vägen?

Såklart hoppas vi att ni ska gilla det ni får höra!

 

Vart finns projekten?

Här finns länkar till projekten:

 

 

På grund av rättighetsskäl kommer vi inte göra några recaps för projekten i år.

 

Lite noteringar

Till Eurovision 2019 var det 27 länder (inkl. Ukraina som sedan hoppade av) som hade en mindre eller större uttagning för att välja artist och bidrag till tävlingen. Det är från dessa uttagningar som bidragen är hämtade ifrån. Vi har valt att ha med Ukraina i årets projekt eftersom de ändå hade en uttagning som avgjordes innan de valde att hoppa av.

I Second Chance-projektet är har vi valt att bara ta med 25 länder. Detta för att BBC i Storbritannien och Duna TV/MTVA i Ungern bara redovisade vinnaren av sin tittarröstning medan resterande placeringar i dessa omgångar hölls hemligt.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen