Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför: 2019 års ”Best of” nationella-projekt

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELENS PROJEKT. Eurovision 2019 är avgjord och i och med det kör vi igång vårt traditionella inslag med ”Best of” nationellabidrag. Det handlar om fyra projekt där vi ska hylla och kora vinnare bland bidragen som i vintras hade en chans att i maj få åka till Tel Aviv och tävla men som av olika skäl inte blev utvalda.

 

Hur går projekten till?

Årets ”Best of”-säsong består av totalt fyra projekt. Det första projektet är Panelens Second Chance Contest, där alla bidragen som tävlar har den gemensamma nämnaren att de kom på andra plats i sina uttagningar. Utöver detta har tre av våra skribenter (Lukas, Markus och Robban) fått sätta ihop varsin lista med ett favoritbidrag från varje lands nationella uttagning. De har bara fått välja bidrag från de länder som hade någon form av uttagning och de har inte fått välja vinnaren eller bidraget som kom på andra plats.

Vi skribenter kommer nu att lyssna igenom alla bidragen på listorna och ranka våra favoriter. Resultatet presenteras i mitten av juni, och fram till dess är du varmt välkommen att själv lyssna och ranka dina favoriter som finns med i år. Har vi kanske missat något guldkorn på vägen?

Såklart hoppas vi att ni ska gilla det ni får höra!

 

Vart finns projekten?

Här finns länkar till projekten:

 

 

På grund av rättighetsskäl kommer vi inte göra några recaps för projekten i år.

 

Lite noteringar

Till Eurovision 2019 var det 27 länder (inkl. Ukraina som sedan hoppade av) som hade en mindre eller större uttagning för att välja artist och bidrag till tävlingen. Det är från dessa uttagningar som bidragen är hämtade ifrån. Vi har valt att ha med Ukraina i årets projekt eftersom de ändå hade en uttagning som avgjordes innan de valde att hoppa av.

I Second Chance-projektet är har vi valt att bara ta med 25 länder. Detta för att BBC i Storbritannien och Duna TV/MTVA i Ungern bara redovisade vinnaren av sin tittarröstning medan resterande placeringar i dessa omgångar hölls hemligt.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen