Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Hollac16 tippar & tycker till inför finalen i Eurovision 2019

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


INFÖR EUROVISION 2019 – FINALEN. Det har blivit dags för oss skribenter här på ESC-Panelen att tippa och tycka till inför finalen. Denna gång är det Hollac16s tur att tycka till både när det gäller slutplaceringar samt den personliga topplistan.

Notera att våra val är helt individuella och du får gärna bemöta dem och tycka till själv i kommentarsfältet här nedanför!

 

Hollac16s val


Personlig topplista

 1. Sverige
 2. Serbien
 3. Spanien
 4. Azerbajdzjan
 5. Nordmakedonien
 6. Tyskland
 7. Israel
 8. Norge
 9. Ryssland
 10. San Marino
 11. Schweiz
 12. Nederländerna
 13. Storbritannien
 14. Australien
 15. Danmark
 16. Vitryssland
 17. Albanien
 18. Estland
 19. Malta
 20. Tjeckien
 21. Cypern
 22. Grekland
 23. Frankrike
 24. Island
 25. Italien
 26. Slovenien

Tippat slutresultat

 1. Nederländerna
 2. Azerbajdzjan
 3. Sverige
 4. Island
 5. Schweiz
 6. Ryssland
 7. Australien
 8. Cypern
 9. Italien
 10. Frankrike
 11. Grekland
 12. Storbritannien
 13. Malta
 14. Slovenien
 15. Nordmakedonien
 16. Norge
 17. Albanien
 18. Vitryssland
 19. Serbien
 20. Danmark
 21. Spanien
 22. Estland
 23. Tjeckien
 24. Israel
 25. San Marino
 26. Tyskland

 

Helhetskommentar

Först och främst – Nederländerna tar hem det här. Jag har svårt att se att ett land som har nästan 50 procents vinstchans i oddsen plötsligt skulle falla till ens andra-, tredje-, fjärdeplats eller sämre än så. Att det hänt de senaste åren beror på att det varit sämre vinnare. Duncan är en säker artist som kommer att få mycket stöd. Han skulle kunna få mer poäng än vad Salvador fick 2017. Jag har dock fortfarande problem med att gilla själva helheten av låten. Det är fint och bra, men det fäster inte för mig. Jag tycker det finns fler låtar som är bättre än Nederländerna, men det är min åsikt.

Till själva topplistan då så har blir Sverige den låt jag sätter först. Det gör jag helt enkelt för att jag anser John Lundvik är den bästa artisten i år som har den överlägset bästa låten i det här startfältet. Han och The Mamas är i en klass för sig – världsklass! Sedan är jag glad att Serbien klarade sig vidare i tisdags, för egen del är det mer trist att Georgien åkte ut. I övrigt så finns det väldigt många bra bidrag i toppen, men jag tror få av dem kommer ha någon som helst chans på topplacering förutom då möjligen Sverige, Ryssland och Azerbajdzjan. Sedan kommer jag hålla alla tummar för att Slovenien kommer sist men tyvärr, den platsen aspireras nog mest av Tyskland.

När det gäller själva tippningen tycker jag det är svårt att välja ut vilka som kommer topp 10, för det känns som det är lite för många länder som aspirerar på dessa platser (även om det finns en hel del låtar där som jag själv inte gillar). Framförallt vem av Cypern och Schweiz som kommer gå bäst. Någon/några av dessa bidrag kommer att halka efter i resultatet, det är jag övertygad om. Jag tror t.ex. att Estland kommer hamna i botten, jag kan även tänka mig att Grekland kan falla lägre än vad jag själv satt. Sedan är det också svårbedömt var Big Five kommer att hamna, möjligen utom Tyskland som nog lär komma sist. Frankrike och Italien kommer nog i toppen, men med tanke på att Frankrike fallit ut de senaste två åren trots favorittippat i topp 5 så känns det väldigt osäkert. Samma sak med Italiens låt.

Till sist: Jag tror att Sverige eventuellt kan vinna juryröstningen men John lär nog komma betydligt lägre i tittarröstningen. Jag tror dock att han tar medalj, alternativt blir topp 5. Något annat än det kan det inte bli!

 


Så här tycker alltså Hollac16 om finalens startfält – vad tycker du? Kommentera gärna här nedan!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen