Haris tippar & tycker till inför finalen i Eurovision 2019


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

INFÖR EUROVISION 2019 – FINALEN. Det har blivit dags för oss skribenter här på ESC-Panelen att tippa och tycka till inför finalen. Denna gång är det Haris’ tur att tycka till både när det gäller slutplaceringar samt personlig topp 10.

Notera att våra val är helt individuella och du får gärna bemöta dem och tycka till själv i kommentarsfältet här nedanför!

 

Haris’ val


Personlig topplista

 1. Sverige
 2. Nederländerna
 3. Ryssland
 4. Island
 5. Azerbajdzjan
 6. Italien
 7. Norge
 8. Australien
 9. Danmark
 10. Tjeckien

Tippat slutresultat

 1. Nederländerna
 2. Sverige
 3. Azerbajdzjan
 4. Ryssland
 5. Island
 6. Italien
 7. Schweiz
 8. Tjeckien
 9. Australien
 10. Cypern
 11. Grekland
 12. Norge
 13. Serbien
 14. Danmark
 15. Nordmakedonien
 16. Malta
 17. Albanien
 18. Frankrike
 19. Vitryssland
 20. Slovenien
 21. Israel
 22. Storbritannien
 23. Spanien
 24. San Marino
 25. Estland
 26. Tyskland

 

Helhetskommentar

Då var vi framme vid den stora kvällen. En ny mästare ska utses. Detta är första gången sedan jag började följa Eurovision 1996 som Sverige är min favorit. Men jag är absolut charmad av John Lundvik och hans låt talar till mig så starkt. Jag blir bara så glad. Det var i praktiken omöjligt att göra en Topp 26 lista för mig, för jag tycker inte den hade gett en rättvis bild av vad jag egentligen tycker om bidragen. Därför valde jag att skära ner den till tio låtar som jag faktiskt gillar. Då flera av mina favoriter försvann i semifinalerna så fick Australien, Danmark och Tjeckien en plats på min Topp 10 till skillnad från listorna vi gör under veckorna. Alla anda är “the usual suspects” så att säga.

Personligen tycker jag att det är näst intill omöjligt att tippa varje placering i tävlingen. Och egentligen är det bara den första som är intressant. Jag tror Nederländerna fixar det och tar hem segern efter nästan 45år av väntan. Bakom dem kommer vi nog se Sverige, Azerbajdzjan, Island, Ryssland, Italien och även länder som Schweiz, Cypern och Grekland kan hamna där i toppen. Att försöka gissa alla är lite som att spela på lotto. Jag tippar dock att Tjeckien hamnar lite högre än många tror, samt att Frankrike hamnar längre ner än tippat. Slutligen blir nog Tyskland sist. Det känns som en hopplös låt. Mitt hjärta ville sätta Sverige som etta, men hjärnan säger att detta blir Nederländernas afton.

 

 


Så här tycker alltså Haris om finalens startfält – vad tycker du? Kommentera gärna här nedan!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen