Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Adrian tippar & tycker till inför finalen i Eurovision 2019

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


INFÖR EUROVISION 2019 – FINALEN. Det har blivit dags för oss skribenter här på ESC-Panelen att tippa och tycka till inför finalen. Denna gång är det Adrians tur att tycka till både när det gäller slutplaceringar samt personlig topp 10.

Notera att våra val är helt individuella och du får gärna bemöta dem och tycka till själv i kommentarsfältet här nedanför!

 

Adrians val


Personlig topplista

 1. Sverige
 2. Australien
 3. Schweiz
 4. Nederländerna
 5. Island
 6. Grekland
 7. Malta
 8. Norge
 9. Spanien
 10. Cypern
 11. Azerbajdzjan
 12. Storbritannien
 13. Serbien
 14. Italien
 15. Vitryssland
 16. Estland
 17. Tjeckien
 18. Ryssland
 19. Danmark
 20. San Marino
 21. Nordmakedonien
 22. Slovenien
 23. Albanien
 24. Frankrike
 25. Israel
 26. Tyskland

Tippat slutresultat

 1. Nederländerna
 2. Australien
 3. Sverige
 4. Schweiz
 5. Malta
 6. Island
 7. Italien
 8. Frankrike
 9. Azerbajdzjan
 10. Ryssland
 11. Norge
 12. Grekland
 13. Serbien
 14. Cypern
 15. Nordmakedonien
 16. Spanien
 17. Tjeckien
 18. Danmark
 19. Slovenien
 20. Storbritannien
 21. Estland
 22. Albanien
 23. San Marino
 24. Vitryssland
 25. Israel
 26. Tyskland

 

Helhetskommentarer

Det har hittills varit en mycket underlig resa, detta Eurovision. Bidrag som jag verkligen trodde på inför repetitionerna, imponerade inte alls längre efter att jag sett deras liveframträdanden. Å andra sidan lyckades samtidigt andra bidrag kliva fram rejält – både i mina och i andras ögon. Australien tyckte jag tidigare var ett överdrivet excentriskt bidrag utan något minnesvärt innehåll, men i och med det drömliknande scenframträdandet – som passade bidraget perfekt – så har det blivit en vinnarkandidat för mig. Den stora favoriten sedan tidigare, Nederländerna, har fortfarande en väldigt berörande låt men föll rejält p.g.a. ett oerhört intetsägande och okarismatiskt framförande. För att vara ett så favorittippat bidrag så har jag svårt att förstå varför man inte lagt ner mer tid på scennumret?! Det var senast 1994 som vinnarartisten satt still vid ett piano och framförde sitt bidrag – och då var ju musiken faktiskt också levande och inte förinspelad som idag. Sveriges bidrag har blivit lite starkare i mina ögon, men det låter annorlunda nu p.g.a. bristen av förinspelad kör. John är dock, alltjämt, min favorit till att vinna och har det enda helhetskonceptet som faktiskt känns som en vinnare. Schweiz, Island och Grekland hade redan tidigare starka låtar – och scenframträdandena förändrade inte det faktumet. Dock så lyftes helheltsintrycket av dessa bidrag inte så mycket av  scenframträdandena heller, vilket kanske borde ses som en miss då dessa bidrag hade kunnat blomstra upp rejält med lite häftiga scenkonster. Nåja. Azerbajdzjans Chingiz däremot lyckades imponera massor på mig, med sin robotdans – men låten räcker dessvärre fortfarande inte till enligt mig.

Men när allt kommer till kritan så är det Europa som avgör – och Nederländerna är nu en så stor oddsfavorit att det nästan blir meningslöst att spekulera om vinnaren. Man får knappt ens pengarna tillbaka på instatsen om Nederländerna vinner ikväll, och det är oerhört ovanligt att något bidrag har så låga odds. Inte ens Loreen hade det 2012! Med det sagt, så hade det alltså varit en skräll utan dess like om något annat bidrag vann istället – just nu är det Australien, Schweiz och Sverige som ses som de främsta utmanarna til segern (ger ca 6 gånger pengerna tillbaka enligt oddsen, vilket är löjligt mycket för att vara nästfavoriter). Därför hade det gått emot allt bättre vett att gissa på någon annan vinnare än Duncan ikväll, men samtidigt var han varken fansens eller spotify-lyssnarnas favorit. Det var istället Italiens Mahmood, som absolut lär gå bra ikväll. Emellertid kan nog i princip 2:a – 10:e plats gå till vem som helst just nu, så det lär iallafall bli spännande att se. Men jag äter upp min hatt om inte Tyskland och Israel återfinns i botten i år. Tveklöst jumbobidragen i startfältet!

 


Så här tycker alltså Adrian om finalens startfält – vad tycker du? Kommentera gärna här nedan!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen