Reaktioner från de utslagna artisterna i den andra deltävlingen (Melodifestivalen 2019)


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2019 – INTERVJU. Strax efter att den andra deltävlingen var över fick vi några ord med de artister som inte gick vidare från den andra deltävlingen i Malmö: Oscar Enestad, Jan Malmsjö och Margaret. Det här är deras reaktioner.

 

Margaret: “Det känns bra just nu”

Foto: ESC-Panelen

För Margaret blev det den andra gången som hon tävlade i svenska Melodifestivalen. Hon har tidigare tävlat i den polska uttagningen 2016 och ifjol (2018) tog hon kliver över till den svenska uttagningen. Vid det tillfället tog hon sig hela vägen till final om än att det blev vägen via Andra chansen. Den här gången tog det däremot stopp redan i deltävlingen, även om det blev en femteplats. Så hur känns det att falla på målsnöret i deltävlingen?

– Det känns bra just nu. Jag hade mitt moment när jag blev lite ledsen, men sen tänkte jag mest att det är en tävling och det finns andra problem som är värre, säger hon.

– Det är heller inte så att något tar slut nu, utan jag har mycket att göra, tillägger hon.

 

Det var din andra gång i Melodifestivalen, vad fick dig att ställa upp igen?

– Det främsta skälet var låten, som jag älskar. Egentligen bara det faktiskt.

 

Nu efter Melodifestivalen tagit slut för Margarets del fortsätter hennes musikskriveri, bland annat internationellt.

– Jag kommer att släppa ett album och kommer att satsa internationellt, säger hon.

 

 

Jan Malmsjö: “Jag hade inga ambitioner alls förutom att göra ett bra arbete”

Foto: ESC-Panelen

Senast Jan Malmsjö deltog i Melodifestivalen var år 1969 då han hamnade på delad förstaplats med Tommy Körberg men i en avgörande juryomröstning blev det till sist Tommy som fick åka till Eurovision som då hölls i Spanien. Den här gången tog det stopp redan i deltävlingen för Jan Malmsjös del, även om han blev sexa. Hur kände han sig då att vara tillbaka i leken igen?

– Det var spännande för jag hade inga ambitioner alls förutom att göra ett bra arbete, säger Jan.

 

Hur kändes det att vara på scenen?

– Jag kände mig lugn, kanske lite trött. Jag är rätt gammal nu, säger han.

– Hela veckan har varit rätt ansträngande för mig, för jag har inte den ungdomliga entusiasmen längre, tillägger han.

 

Trots att Oscar Enestad fick fler röster än Jan blev ändå Jan sexa och det mycket tack vare det nya poängsystemet som används. Vi undrar såklart vilket framgångsrecept Jan Malmsjö har för att nå publiken.

– Ät lagom och träna din kropp och själ, svarar Jan stolt.

 

 

Oscar Enestad: “Jag ska göra mer musik”

Foto: ESC-Panelen

Oscar Enestad blev den som hamnade på jumboplatsen i denna deltävling, och detta trots att han som tidigare nämnt fick fler röster än Jan Malmsjö. Vi undrar hur det kändes för honom att tävla själv denna gång (jämfört med 2017 då han tävlade som en del av FO&O).

– Det var väldigt annorlunda att göra det själv men också väldigt roligt. Jag har haft riktigt roligt med mitt team här och vi har gjort ett bra jobb tillsammans, säger Oscar.

 

Nu efter Melodifestivalen tagit över utlovar Oscar en sak till alla:

– Jag ska göra mer musik, väldigt mycket mer musik!

 

Kommer du tillbaka till Melodifestivalen?

Vem vet, kanske…, tillägger han mystiskt.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen