Inför Melodifestivalen 2019: Zeana feat. Anis Don Demina


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

MELODIFESTIVALEN 2019. Inför att 2019 års säsong ska dra igång kommer vi att presentera alla 28 artister som ska delta i Melodifestivalen. Denna gång blir det en presentation om duon Zeana feat. Anis Don Demina, som tävlar i Göteborgs startfält den 2:a februari.


Idol-tävlande

Zeana Muratovic, som går under artistnamnet Zeana, är född 5:e november 1992 i Växjö. Hon är artist som gjorde sig känd för publiken när hon sökte till Idol 2016 och kom med från audition till slutaudition för att sedan bli en av juryns val till kvalveckan. Även tv-tittarna tyckte om henne och röstade henne till kvalfinal och sedan till att bli en av veckofinalisterna. Sedan tog det stopp redan efter första veckofinalen. Ett år senare släppte hon sin första singel som hette Ingen lek med mig. Detta singelsläpp gjordes tillsammans med Felicia Aveklew.

 

YouTuber, DJ, musiker

Anis Don Demina, född 25:e april 1993 i Stockholm, är DJ, artist och musiker och blandar sin vardag med att både DJ:a på klubbar, göra egen musik (och göra samarbeten med andras låtar) samt att hålla igång sin YouTube-kanal med olika typer av innehåll (oftast att tycka till om olika saker). Vi länkar till Anis Don Deminas låtar som finns på bl.a. Spotify.

 

Blir en duo för Melodifestivalen

Nu slår sig denna duo samman för att tävla i Melodifestivalen 2019 med låten “Mina bränder”. Låten har text och musik av Thomas G:son, Jimmy Jansson, Pa Moudou Badjie, Robin Svensk och Anis Don Demina.

Det är första gången som Zeana tävlar i Melodifestivalen, medan Anis spelade saxofon i Samir & Viktors Shuffla i fjolårets Melodifestival (2018).

 

Fler delar i presentationsserien

Jon Henrik Fjällgren »

Rebecka Karlsson »

Martin Stenmarck »

Bishara »

Mohombi »

Wiktoria »

The Lovers of Valdaro »

Andreas Johnson »

Pagan Fury »

Jan Malmsjö »

Arvingarna »

John Lundvik »

Malou Prytz »

Hanna Ferm & Liamoo »

High15 »

Nano »

Dolly Style »

Lisa Ajax »

Ann-Louise Hanson »

Omar Rudberg »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen