Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2019: Wiktoria

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2019. Inför att 2019 års säsong ska dra igång kommer vi att presentera alla 28 artister som ska delta i Melodifestivalen. Denna gång presenterar vi Wiktoria som tävlar i den första deltävlingen som avgörs i Göteborg den 2:a februari.


Wiktoria Johansson, född 8:e november 1996 i Brämhult i Borås, slog igenom publikt med dunder och brak i Melodifestivalen 2016 med sin countrylåt “Save Me”. Förutom att ta sig till final, där det till sist blev en fin fjärdeplats. Detta gav henne en start på karriären som rullat på sedan dess. Save Me blev trea på Sverigetopplistan och låg under flera veckor på bl.a. Svensktoppen.

 

Nytt försök 2017

Ett år senare var det dags igen i Melodifestivalen, även denna gång med en countryinspirerad låt (As I Lay Me Down) som tog henne ånyo direkt till final. Hon var en av förhandsfavoriterna till segern, men denna gång var jurygrupperna inte alls lika på att ge henne poäng. Totalt sett blev det en sjätteplats.

Förutom Melodifestivalen har vi bl.a. kunnat se Wiktoria uppträda på Diggiloo-turnén 2017, och hon har även suttit med i SVT:s Inför-serie till Eurovision 2016 samt delat ut Sveriges poäng i Eurovisionfinalen 2017. Under hösten 2018 deltog hon även i ett av Idol:s program där hon sjöng en duett tillsammans med Idoltävlande William Strid.

 

Tillbaka för tredje gången

Ifjol var Wiktoria inte med i tävlingen, men nu 2019 återvänder hon och det med låten “Not with me” som hon gjort tillsammans med låtskrivarna Joy Deb och Linnea Deb.

 

 

Fler delar i presentationsserien

Jon Henrik Fjällgren »

Rebecka Karlsson »

Martin Stenmarck »

Bishara »

Mohombi »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen