Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2019: The Lovers of Valdaro

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2019. Inför att 2019 års säsong ska dra igång kommer vi att presentera alla 28 artister som ska delta i Melodifestivalen. Denna gång presenterar vi duon The Lovers of Valdaro som deltar i den tredje deltävlingen i Leksand.


Duon The Lovers of Valdaro består av de två killarna Erik Gabriel Höiby och Adam Warhester och de fick sin plats i Melodifestivalen genom sin medverkan i SR-tävlingen P4 Nästa 2018. Känslan att vara med i Melodifestivalen beskriver de just nu som “helt fantastiskt”. Bägge två ser fram emot att få ställa sig på scenen i Leksand och tävla med sitt bidrag.

– Det känns helt fantastiskt att få va med i den här galna lyckliga bubblan och visa upp sig. Det ska bli jätteroligt att komma till Leksand och leka, säger bägge glatt!

 

Från P4 Stockholm till Tegera Arena i Leksand (via riksfinal i Linköping)

Resan började alltså med att de skickade in ett bidrag till SR:s P4 Nästa 2018, kom med och gick hela vägen till riksfinalen i somras. Även om det inte blev någon seger där fick de ändå erbjudandet om Melodifestivalen.

– Det var jätteroligt att vara med och tävla i P4 Nästa, vi förvänta oss inte mycket utan vi skickade in låten, sen vann vi i Stockholm och kom vidare till Linköping. Och sedan har det bara rullat på och det har varit jätteroligt. Det är också det att man inte har haft något att förvänta sig, och roligt att få träffa alla andra bidrag.

 

Får inte tävla med P4-bidraget

På grund av både Melodifestivalens och EBU:s regelverk gällande när tävlingsbidragen får ha framförts kan inte duon tävla med sitt P4-bidrag. Istället kommer de att tävla med den nyskrivna (och opublicerade) låten “Somebody Wants” som Erik Höiby i duon har varit med och gjort tillsammans med de rutinerade låtskrivarna Peter Boström och Thomas G:son. Hur ser de då på att de inte får tävla med sitt P4-bidrag?

– Vi tycker att alla våra låtar är bra och det här är Mello och då känner vi att är väldigt Mello-anda och rätt för oss i det här sammanhanget, det blir skitbra.

– Vi gillar att skriva låtar, det är alltid roligt att skriva nytt, utvecklas och utmanas.

 

“Kärleken behöver inte ha någon partner”

Melodifestivalbidraget beskriver Erik och Adam som ett riktigt kärleksbudskap.

– Låten handlar om det vi vill stå för och representera, att kärleken behöver inte ha någon partner/att partner inte har några gränser och att det finns någon som älskar dig för den du är. Det är den känslan vi har i låten – det är så det ska vara.

– Om vi kan påverka det överhuvudtaget i ett litet hörn här och där vore det underbart, tillägger de.

 

“Går vi vidare så går vi vidare”

Som joker har det inte alltid varit lätt att ta sig vidare från deltävling i Melodifestivalen, faktum är att till dags dato har ingen webbjoker/Svensktoppen nästa/P4 Nästa-joker lyckats med den bedriften. Men det är inget som The Lovers of Valdaro ser som ett hinder, tvärtom är de glada att få vara med i startfältet.

– Vi hoppas att folk gillar låten och går vi vidare så går vi vidare, och vi kommer vara jätteglada. Vi är mest glada för att få vara med om hela Melodifestivalen och träffa alla bidragen och runt om. Det går som det går helt enkelt.

 

“Det är drömmande långt bort”

Till sist undrar vi såklart hur det skulle kännas för dem om de tog sig hela vägen till Eurovision 2019 i Israel.

– Åh, det vore fantastiskt få vara med, men att tänka att man ska få representera Sverige är så drömmande långt bort. Men självklart har man med sig det. Men det vore ännu en dröm om man ska säga.

 

Med det sagt tackar vi för intervjutillfället och vi vill även passa på att önska The Lovers of Valdaro stort lycka till i tävlingen!

 

Fakta

Duon The Lovers of Valdaro som representerade P4 Stockholm i finalen av P4 Nästa. De tog sig till riksfinalen i P4 Nästa 2018 via att vinna Stockholms uttagning med sitt bidrag Lost forever. Sveriges Radios jury valde sedan ut dem som en av finalisterna i riksfinalen som ägde rum i Linköping den 25:e augusti 2018. Under finalsändningen när alla artister hade framträtt presenterade Karin Gunnarsson, som är biträdande projektledare för Melodifestivalen 2019 samt var jurymedlem i P4 Nästa-finalen, vem som juryn ville erbjuda en plats i Melodifestivalen 2019. Erbjudandet gick till duon The Lovers of Valdaro som med en gång tackade ja till erbjudandet. Därför är de nu med och tävlar i Melodifestivalen 2019.

I somras uppträdde duon på EuroPride Stockholm, och i slutet av augusti släpptes också låten Walk Alone.

Ena delen av duon, Erik Höiby, var för övrigt också en av bakgrundsdansarna i Moldaviens Eurovisionframträdande 2018.

 

Fler delar i presentationsserien

Jon Henrik Fjällgren »

Rebecka Karlsson »

Martin Stenmarck »

Bishara »

Mohombi »

Wiktoria »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen