Inför Melodifestivalen 2019: Rebecka Karlsson


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

MELODIFESTIVALEN 2019. Inför att 2019 års säsong ska dra igång kommer vi att presentera alla 28 artister som ska delta i Melodifestivalen. Denna gång presenterar vi Rebecka Karlsson som deltar i den tredje deltävlingen som avgörs i Leksand den 16:e februari.


Sångerskan Rebecka Karlsson föddes den 12:e juni 2000 i Helsingborg, men hon växte upp i Ekeby. Sedan nio års ålder har hon varit involverad i musiklivet, bland annat genom talangprogram i TV men också som sångerska på officiella tillställningar.

 

Talang & Pride

Publikt slog hon igenom när hon sökte till Talang år 2009. Den gången tog hon sig inte vidare i tävlingen, men år 2014 sökte hon till programmet igen och då tog hon sig hela vägen till semifinalstadiet av programserien. Trots att det inte blev någon seger gav hon sommaren 2014 ut låten Ghost Flower (som för övrigt var singel för Ung Pride för Stockholm Pride det året) som samma höst följdes upp av We Got The Night. År 2015 sjöng hon även Malmö Prides officiella låt Surrender“, som hade text & musik av tvillingsystrarna Ylva och Linda Persson.

 

Idol 2016 och singelsläpp

År 2016 sökte Rebecka Karlsson till Idol. Hennes första audition imponerade på juryn och det tog henne vidare till slutaudition, där juryn valde ut henne till kvalprogrammen. TV-tittarna var lika imponerade och röstade henne till kvalfinal och sedan till att bli en av veckofinalisterna. Hon hängde kvar vecka efter vecka utan att “hänga löst” en enda gång och tog en av tre finalplatser. Väl i final blev det sedan en hedrande andraplats.

Bara ett år efter Idol gav Rebecka ut singeln Can’t Stop via skivbolaget Warner Music Sweden.

 

Gör debut i Melodifestivalen

I år (2019) tar Rebecka Karlsson nästa kliv i karriären med att tävla i Melodifestivalen 2019. Bidraget som hon tävlar med heter “Who I Am”, och den har hon varit med och gjort själv tillsammans med de två låtskrivarna Anderz Wrethov och Henric Pierroff.

Notera gärna att artisten som Rebecka hade som finalmotståndare i Idol 2016, Liamoo, också deltar i årets tävling (dock inte i samma deltävling).

 

Fler delar i presentationsserien

Jon Henrik Fjällgren »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen