Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2019: Pagan Fury

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2019. Inför att 2019 års säsong ska dra igång kommer vi att presentera alla 28 artister som ska delta i Melodifestivalen. Denna gång får ni lära känna en av årets fyra musikgrupper i startfältet – Pagan Fury!


Pagan Fury är ett neo-folk metalband under ledning av sångerskan Arven Latour (alias Mia Stegmar). Mia har tidigare deltagit i Melodifestivalen som artist (2004 med Itchycoo som slutade sjua i sin deltävling) och som körsångerska i huskören (2015-2016), men nu är det första gången som hon tar med sig gruppen Pagan Fury in i Melodifestivalen.

– Det känns mäktigt och det känns rätt. Det är vår tid, säger Mia/hennes alias, Arven Latour.

 

Ser fram emot en härlig vecka i Lidköping

Pagan Fury tävlar med bidraget “Stormbringer” i Lidköping den 23:e februari. Låtskrivare till bidraget är Tobias Gustavsson, Fredrik Thomander, Anders Wikström och Mia Stegmar. Arven Latour beskriver visionen av scenframträdandet som mäktigt och fantasifullt och gruppen ser fram emot att få ställa sig på scenen.

 

– Vi kommer att ha en härlig vecka tillsammans och det blir bra, säger Arven.

– Det är alltid fest med Pagan Fury, tillägger hon.

 

Rör sig i gränslandet mellan fantasi och verklighet

Vilka är då Pagan Fury?

– Vi är ett band som rör oss i gränslandet mellan fantasi och verklighet. Man kan säga att vi har ett avstamp i gaming-kulturen och musiken är lite folkmusiktouch med tunga gitarrer och rock.

 

Vad vi kan utläsa av deras officiella Instagramkonto är de “historiska nördar och stora fans av det stora strategispelet Crusader Kings II”, och att de skickade in sin musik till skaparna av spelet eftersom att de ville bli inkluderade där, vilket de också blev. Så från nu är Pagan Fury det officiella rockbandet för detta strategispel.

För dig som vill höra mer av Pagan Furys musik så släppte gruppen en CD under år 2018 med de fyra låtarna “Until the Day We Die”, “Going to War”, “A Toast to You” och “La Le Lej”. Samtliga finns att lyssna på Spotify, och självklart länkar vi till dem här.

 

En enorm känsla att tävla i Eurovision

Avslutningsvis undrar vi lite om bandets känsla om det skulle gå hela vägen, alltså att de vinner och får tävla för Sverige i Eurovision 2019.

– Att representera Sverige skulle vara en enorm känsla och en härlig kraft, säger Arven Latour.

 

Med detta tackar vi så mycket för intervjun och önskar Pagan Fury lycka till i tävlingen.

 

Övrig fakta

I startfältet i Melodifestivalen 2019 finns endast fyra akter (av totalt 28) som har tre medlemmar eller fler i sin ensemble. Pagan Fury är en av dem och de övriga tre är High15, Dolly Style och Arvingarna.

 

Fler delar i presentationsserien

Jon Henrik Fjällgren »

Rebecka Karlsson »

Martin Stenmarck »

Bishara »

Mohombi »

Wiktoria »

The Lovers of Valdaro »

Andreas Johnson »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen