Inför Melodifestivalen 2019: Oscar Enestad


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

MELODIFESTIVALEN 2019. Inför att 2019 års säsong ska dra igång kommer vi att presentera alla 28 artister som ska delta i Melodifestivalen. Denna gång presenterar vi Oscar Enestad, som deltar i den andra deltävlingen i Malmö.


Oscar Enestad, född år 1997, var tidigare en del av gruppen FO&O, som innan dess hette The Fooo eller The Fooo Conspiracy. Detta pojkband som Omar var en del av var tämligen framgångsrika under gruppens aktiva år 2013-2017. Gruppen deltog också i Melodifestivalen 2017 med låten “Gotta Thing About You som tog sig till final och som där hamnade på elfte plats. Inför sin tävlan var de fyra medlemmar i gruppen, men en av dem valde att lämna och de förblev en trio resten av tiden.

En tid efter Melodifestivalen kom beskedet att FO&O lägger ned och alla grabbarna satsar på sina solokarriärer. Efter att medlemmen Felix Sandman kom tillbaka till Melodifestivalen 2018 och fick en hedrande andraplats med sin Every Single Day kommer nu de två resterande ex-FO&O-medlemmarna tillbaka men denna gång tävlar de mot varandra om än i olika deltävlingar. Omar tävlar i den tredje deltävlingen i Leksand medan Oscar tävlar i den andra deltävlingen i Malmö.

 

Tävlar med en kärlekslåt

Oscars låt heter “I Love It” och är gjord av Oscar själv tillsammans med Emanuel Abrahamsson och Parker James. Enligt mediala uppgifter handlar låten om kärleken till 50-åriga flickvännen Cecilia.

Fler delar i presentationsserien

Jon Henrik Fjällgren »

Rebecka Karlsson »

Martin Stenmarck »

Bishara »

Mohombi »

Wiktoria »

The Lovers of Valdaro »

Andreas Johnson »

Pagan Fury »

Jan Malmsjö »

Arvingarna »

John Lundvik »

Malou Prytz »

Hanna Ferm & Liamoo »

High15 »

Nano »

Dolly Style »

Lisa Ajax »

Ann-Louise Hanson »

Omar Rudberg »

Zeana feat. Anis Don Demina »

Arja Saijonmaa »

Vlad Reiser »

Margaret »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Inofficiell Eurovision 2020

Mello 2020

Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen