Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2019: Nano

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2019. Inför att 2019 års säsong ska dra igång kommer vi att presentera alla 28 artister som ska delta i Melodifestivalen. Denna gång presenterar vi Nano som gör comeback i tävlingen!


Senast Nano var med i Melodifestivalen (2017) var han relativt okänd för publiken även om han hade musikdrömmar sedan barnsben och givit ut musik också. Men det hade även blivit problem i privatlivet, bland annat dömdes han till fängelse i unga år. Men sedan valde han att satsa helhjärtat på både familjen och musiken.

 

Tillbaka igen i leken

I finalen i Melodifestivalen 2017 stod det mellan Nanos Hold On och Robin Bengtssons I Can’t Go On, och även om det till sist blev Robin Bengtsson som knep segern kände Nano att nu kunde musikkarriären börja på riktigt. I stundens avgörande tänkte han så här:

– Shit vad långt jag har kommit i livet, vad som än händer är jag en vinnare. Så det var magiskt att få den kärlek man fick den gången. Jag hade inte förväntat mig det.

 

Nu två år efter andraplatsen är han tillbaka i leken igen, och tävlar i den första deltävlingen i Göteborg. Vår fråga är såklart hur det känns för honom att vara tillbaka igen!

– Det känns jättebra, jag är förväntansfull och det är kul att vara med i matchen igen, säger Nano.

 

Eurovision-vinnare har gjort låten

Den låt som Nano tävlar med  i år heter “Chasing Rivers” som han gjort med trion Lise Cabble, Linnea Deb, Joy Deb och Thomas G:son.

– Årets låt är en uppgradering av “Hold On”, lite tuffare men samma värld skulle jag säga. Inte allt för främmande, tillägger han.

 

Notera att alla de här låtskrivarna som Nano samarbetat med har minst varsin Eurovisionseger i bagaget – kan det lova något för Nano? Annars har ju Nano har ju varit nära att vinna Melodifestivalen en gång förut och skulle det gå hela vägen denna gång så blir han mer än nöjd.

– Det hade varit magiskt och en ära att få representera Sverige, det vore grymt, säger Nano med ett leende.

 

Ska bli utmaning

I övrigt tycker Nano att startfältet i år innehåller många bra artister.

– Det är ett bra startfält, många bra namn och antar att kvalitén är hög vilket är roligt att tävla med kvalitativa män och kvinnor. Så att det blir lite utmaning också, tillägger Nano.

 

Fler delar i presentationsserien

Jon Henrik Fjällgren »

Rebecka Karlsson »

Martin Stenmarck »

Bishara »

Mohombi »

Wiktoria »

The Lovers of Valdaro »

Andreas Johnson »

Pagan Fury »

Jan Malmsjö »

Arvingarna »

John Lundvik »

Malou Prytz »

Hanna Ferm & Liamoo »

High15 »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen