Inför Melodifestivalen 2019: Mohombi


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

MELODIFESTIVALEN 2019. Inför att 2019 års säsong ska dra igång kommer vi att presentera alla 28 artister som ska delta i Melodifestivalen. Denna gång presenterar vi Mohombi, som tävlar i den första deltävlingen i Göteborg den 2:a februari.


Mohombi Moupondo, som artist kallar sig för endast Mohombi, föddes den 17:e oktober 1986. Han växte upp med sina föräldrar och 13 syskon i Stockholmsförorterna Husby och Norsborg. Musikaliskt slog han igenom med sin bror i Group Avalon, som även deltog i Melodifestivalen 2005 med låten Big Up. Någon större succé blev det inte för just den låten och i Melodifestivalen, men de fortsatte att spela ihop bland annat på olika festivaler.

 

Slog igenom med storhit

År 2010 gick satsade Mohombi solo och släppte låten Bumpy Ride som snabbt kom att bli en succé i flera länder, inte bara i Sverige. Detta ledde till att Mohombi följde upp detta med andra singlar som t.ex. låtarna Coconut Tree,Mr Loverman , In Your Head, Se Fue ochLet Me Love You. Några av dessa låtar är han dock endast featuring-artist till. Mellan dessa tillfällen och även därefter har Mohombi vunnit en rad priser i olika AWARDS för samarbeten med olika artister runt om i världen.

 

Nytt försök i Melodifestivalen

Nu år 2019 prövar Mohombi att på nytt delta i svenska Melodifestivalen och denna gång med låten “Hello”, som han har gjort tillsammans med Alexandru Florin Cotoi, Thomas G:son och Linnea Deb.

 

Fler delar i presentationsserien

Jon Henrik Fjällgren »

Rebecka Karlsson »

Martin Stenmarck »

Bishara »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen