Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2019: Martin Stenmarck

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2019. Inför att 2019 års säsong ska dra igång kommer vi att presentera alla 28 artister som ska delta i Melodifestivalen. Denna gång får ni veta mer om en av årets veteraner, Martin Stenmarck, som tävlar i den tredje deltävlingen i Leksand.


Det är fjärde gången som artisten och entertainern Martin Stenmarck deltar i Melodifestivalen som tävlande artist, och resultatmässigt har det varierat. Efter att ha vunnit på sitt första försök har de två senaste tagit stopp innan final, och förra gången (2016) tog det stopp redan i deltävling. Så sist gick det inte jättebra, men…

– Det gjorde inte det, nej, men framträdandet tycker jag var superbra. Men det är inte så mycket man kan göra åt det, jag är en sån snubbe som gärna tänker framåt så det berör mig inte, säger Martin.

– Men den här gången känner jag att det är så jävla bra låt. Det Uno (Svenningsson, reds.anm.) skickade var magiskt.

 

Trots att Martin tycker att hans låt är riktigt bra så talar han om startfältet i sin deltävling som “oerhört starkt”.

 

Vara en hjälpande hand för de som behöver

Låten Martin ska tävla med denna gång beskriver han som viktig, vacker och mäktig. Vad handlar då låten om?

– Den handlar om att vara en hjälpande hand för de som behöver, att försöka på något sätt rädda folk från sina egna demoner tror jag att det handlar om.

 

Scenmässigt vet vi inte hur det kommer att se ut än men det är mest troligt att det inte blir som Las Vegas. Eller blir det neonljus månntro?

– Haha, det ska man inte säga, det går att använda neonljus på många sätt men kanske inte just i “Las Vegas”-bokstäver, säger Martin med ett skratt.

 

Har en annan inställning till Eurovision idag

Martin har ju tidigare fått representera Sverige i Eurovision och i och med att han tävlar igen så finns möjligheten att det kan bli av en andra gång. Hur ser Martin på det?

– Det skulle vara oerhört roligt och jag skulle ha en helt annan inställning till det tror jag.

– Men det är det, man blir äldre, man blir klokare och då skulle man ha något att berätta tror jag.

 

Hur det än går i årets tävling så önskar vi Martin stort lycka till med sin medverkan som börjar i Leksand den 16:e februari.

– Vi ses där det händer!, säger Martin med glädje.

 

Fakta

Martin Stenmarck är en av vår tids mest folkkära artister som bland annat har tävlat i Melodifestivalen tre gånger tidigare: 2005 (medLas Vegas“, som vann svenska uttagningen men floppade i Eurovision), 2014 (med När änglarna går hem“, som åkte ut i Andra chansen) och 2016 (med Du tar mig tillbaks“, som åkte ut redan i sin deltävling).

Han föddes den 3:e oktober 1972 i Täby, och växte upp i en stor familj med tio syskon. Musiken har alltid stått i centrum och han har en massa singlar, album, musikaler och turnéer på sitt CV. Förutom detta har Martin också bland mycket annat varit ett av affischnamnen för flera säsonger av Ladies Night.

Nu blir det alltså fjärde gången gillt som Martin Stenmarck är med och tävlar i Melodifestivalen. Denna gång heter bidraget “Låt skiten brinna” och är gjord av trion Uno Svenningsson, Tim Larsson och Tobias Lundgren. Två av dessa tre låtskrivare stod bakom Martins vinnarlåt “Las Vegas”…

Notera gärna att Martin Stenmarcks svägerska Lina Hedlund tävlar i samma deltävling!

 

Fler delar i presentationsserien

Jon Henrik Fjällgren »

Rebecka Karlsson »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen