Inför Melodifestivalen 2019: Margaret


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

MELODIFESTIVALEN 2019. Inför att 2019 års säsong ska dra igång kommer vi att presentera alla 28 artister som ska delta i Melodifestivalen. Denna gång presenterar vi polska Margaret som tävlar i den andra deltävlingen i Malmö.


Małgorzata Jamroży, som artist kallar sig för Margaret, föddes den 30:e juni 1991 i Stargard Szczeciński. Hon ägnade sig redan som barn åt musiken i olika typer av genrer. Hon slog igenom publikt när hon deltog i Baltic Song Contest 2013 där hon blev tvåa med låten Thank You Very Much. Men trots andraplatsen fick singeln ett liv på listorna i flera länder i Europa. Därefter släppte hon sitt debutalbum i Polen som sålde platina, och något år senare släppte hon ytterligare ett album som sålde guld i Polen.

 

Blev tvåa i polska Eurovisionuttagningen 2016

Margaret var favorittippad att vinna den polska Eurovisionuttagningen 2016 med låten Cool Me Down. Men någon tävlan i Eurovision blev det inte eftersom hon inte vann. Istället har hon satsat på en karriär på den svenska musikmarknaden, framförallt efter att hon ifjol (2018) debuterade i svenska Melodifestivalen med låten In My Cabana som tog sig hela vägen till final, om än via Andra chansen.

 

Tillbaka i Sverige – med Tempo

Nu är Margaret tillbaka i Melodifestivalen igen med låten “Tempo”, gjord av Anderz Wrethov, Jimmy Jansson, Laurell Barker och Sebastian von Koenigsegg. Ifjol (2018) hade Margaret som mål att få publiken att le, vad som gäller anno 2019 får vi snart se på scen nära dig!

 

Fler delar i presentationsserien

Jon Henrik Fjällgren »

Rebecka Karlsson »

Martin Stenmarck »

Bishara »

Mohombi »

Wiktoria »

The Lovers of Valdaro »

Andreas Johnson »

Pagan Fury »

Jan Malmsjö »

Arvingarna »

John Lundvik »

Malou Prytz »

Hanna Ferm & Liamoo »

High15 »

Nano »

Dolly Style »

Lisa Ajax »

Ann-Louise Hanson »

Omar Rudberg »

Zeana feat. Anis Don Demina »

Arja Saijonmaa »

Vlad Reiser »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen