Inför Melodifestivalen 2019: Lisa Ajax


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

MELODIFESTIVALEN 2019. Inför att 2019 års säsong ska dra igång kommer vi att presentera alla 28 artister som ska delta i Melodifestivalen. Denna gång presenterar vi Lisa Ajax, som tävlar i den sista deltävlingen i Lidköping.


Lisa Ajax föddes den 13:e augusti 1998 i Järfälla utanför Stockholm. Hon har alltid hållit på med musik och började som 6-åring att ta sånglektioner, och deltog även i många sångtävlingar under sin barndom, bland annat Lilla Melodifestivalen 2012. Men publikt slog Lisa Ajax igenom i Idol 2014, där hon tog sig från audition till final och sedan stod som slutsegrare av hela säsongen – som den då dittills yngsta vinnaren någonsin.

 

Deltagit två gånger i Melodifestivalen

Efter detta har vi sett Lisa Ajax delta i Melodifestivalen vid två tillfällen: 2016 med låten My Heart Wants Me Dead och 2017 med låten I Don’t Give A. Bägge gångerna tog hon sig till final (om än via Andra chansen den andra gången) och placerade sig totalt sett sjua respektive nia.

 

Tredje gången gillt

I år, 2019, är Lisa Ajax tillbaka i leken igen, denna gång med bidraget “Torn” som låtskrivaren Isa Molin står bakom både text och musik. Vi noterar att Lisa Ajax tävlingsbidrag är det enda bidraget som bara har gjorts av en enda låtskrivare.

 

Fler delar i presentationsserien

Jon Henrik Fjällgren »

Rebecka Karlsson »

Martin Stenmarck »

Bishara »

Mohombi »

Wiktoria »

The Lovers of Valdaro »

Andreas Johnson »

Pagan Fury »

Jan Malmsjö »

Arvingarna »

John Lundvik »

Malou Prytz »

Hanna Ferm & Liamoo »

High15 »

Nano »

Dolly Style »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen