Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2019: Lisa Ajax

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2019. Inför att 2019 års säsong ska dra igång kommer vi att presentera alla 28 artister som ska delta i Melodifestivalen. Denna gång presenterar vi Lisa Ajax, som tävlar i den sista deltävlingen i Lidköping.


Lisa Ajax föddes den 13:e augusti 1998 i Järfälla utanför Stockholm. Hon har alltid hållit på med musik och började som 6-åring att ta sånglektioner, och deltog även i många sångtävlingar under sin barndom, bland annat Lilla Melodifestivalen 2012. Men publikt slog Lisa Ajax igenom i Idol 2014, där hon tog sig från audition till final och sedan stod som slutsegrare av hela säsongen – som den då dittills yngsta vinnaren någonsin.

 

Deltagit två gånger i Melodifestivalen

Efter detta har vi sett Lisa Ajax delta i Melodifestivalen vid två tillfällen: 2016 med låten My Heart Wants Me Dead och 2017 med låten I Don’t Give A. Bägge gångerna tog hon sig till final (om än via Andra chansen den andra gången) och placerade sig totalt sett sjua respektive nia.

 

Tredje gången gillt

I år, 2019, är Lisa Ajax tillbaka i leken igen, denna gång med bidraget “Torn” som låtskrivaren Isa Molin står bakom både text och musik. Vi noterar att Lisa Ajax tävlingsbidrag är det enda bidraget som bara har gjorts av en enda låtskrivare.

 

Fler delar i presentationsserien

Jon Henrik Fjällgren »

Rebecka Karlsson »

Martin Stenmarck »

Bishara »

Mohombi »

Wiktoria »

The Lovers of Valdaro »

Andreas Johnson »

Pagan Fury »

Jan Malmsjö »

Arvingarna »

John Lundvik »

Malou Prytz »

Hanna Ferm & Liamoo »

High15 »

Nano »

Dolly Style »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen