Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2019: Lina Hedlund

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2019. Inför att 2019 års säsong ska dra igång kommer vi att presentera alla 28 artister som ska delta i Melodifestivalen. Nu ska ni få träffa vi veteranen Lina Hedlund!


Lina Hedlund, född 28:e mars 1978 i Kramfors är just nu en av Sveriges mest aktuella popartister i och med sin medverkan i gruppen Alcazar, som vid årsskiftet 2018/19 hade sin sista spelning ihop.

År 2002 gjorde Lina debut i Melodifestivalen då hon tillsammans med sin syster Hanna tävlade med låten Big Time Party. De tog sig till final där det blev en niondeplats. Ett år senare tävlade Lina solo med låten Nothing Can Stop Me som gick till Andra chansen. Under de 16 år som gått sedan dess har Lina återkommit till Melodifestivalen ytterligare tre gånger, då som en del av gruppen Alcazar. Men nu när Alcazar har lagt ned är det dags för Lina att åter tävla som soloartist.

– Det känns jätteroligt, jag är superpeppad och det känns så fint att få kliva in i det här direkt när Alcazar tagit slut i solo-Lina, säger Lina Hedlund.

 

Bjuder upp till en popschlager

2019 ställer Lina Hedlund upp med låten “Victorious”, som har gjorts av Melanie Wehbe, Richard Edwards, Dino Medanhodzic och Johanna “Dotter” Jansson. Hur beskriver då Lina sin låt?

– Vi kan förvänta oss en riktigt bra låt, en popschlager kan man säga att det är med en text som jag tycker är väldigt aktuell att vi måste vara modiga och stå tillsammans vi människor. Idag, inte sen, för då blir vi “Victorious”.

– Det är en jättebra låt, åh jag älskar min låt, tillägger hon.

 

“Vi får bli mamma-pappa Mello”

Vi noterar att Lina Hedlunds svåger, Martin Stenmarck, också tävlar i årets Melodifestival – och dessutom i samma deltävling. Men det är något Lina tar med god ro.

– Gud han ska va me hela tiden där man är, gifte sig med syrran och allt, säger Lina skämtsamt.

– Nej, det känns så kul att Martin är med. Vi får bli mamma-pappa Mello där eftersom vi har Omar och Rebecka som var 8 år när vi körde “Stay the Night” och var Alcazar. Så det ska bli så kul.

 

“Hoppas på 1-1 för familjefridens skull”

Lina ser absolut fram emot att få representera Sverige i Eurovision om det blir hon som blir framröstad som vinnare i årets tävling.

– Framförallt med den här låten som jag tycker har allt, det är en riktigt bra låt med stark refräng och framförallt ett budskap som jag tycker är mer aktuellt än någonsin. Och jag har aldrig varit i Tel Aviv heller, jag har hört så mycket bra om Tel Aviv att det ska vara vackert, varmt och soligt.

 

Sedan har svåger Martin en seger i bagaget vilket Lina ännu inte har.

– Precis ja, han har 1-0 så vi får hoppas på 1-1 för familjefridens skull, säger hon med ett skratt.

 

Med det säger vi tack för intervjun och önskar Lina lycka till i Melodifestivalen 2019!

 

Övrigt

Sommaren 2007 blev Lina en del av Alcazar och har varit med i gruppen fram till dess splittring vid nyårsafton 2018. Gruppen hann delta många gånger i Melodifestivalen, varav vid tre tillfällen med Lina Hedlund som en av medlemmarna. Första gången för Lina i Alcazar i Melodifestivalen blev år 2009 och låten Stay The Night, som blev femma i final. Alcazar ställde även upp år 2010 med låten Headlines som då tog sig till Andra chansen. Därefter dröjde det till år 2014 innan Alcazar var med igen, då med låtenBlame It on the Disco som tog sig till final där det blev bronsmedalj.

 

Fler delar i presentationsserien

Jon Henrik Fjällgren »

Rebecka Karlsson »

Martin Stenmarck »

Bishara »

Mohombi »

Wiktoria »

The Lovers of Valdaro »

Andreas Johnson »

Pagan Fury »

Jan Malmsjö »

Arvingarna »

John Lundvik »

Malou Prytz »

Hanna Ferm & Liamoo »

High15 »

Nano »

Dolly Style »

Lisa Ajax »

Ann-Louise Hanson »

Omar Rudberg »

Zeana feat. Anis Don Demina »

Arja Saijonmaa »

Vlad Reiser »

Margaret »

Oscar Enestad »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen