Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2019: Jon Henrik Fjällgren

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2019. Inför att 2019 års säsong ska dra igång kommer vi att presentera alla 28 artister som ska delta i Melodifestivalen. Först på tur i denna presentationsserie är Jon Henrik Fjällgren som deltar i den tredje deltävlingen i Leksand den 16:e februari.


Artisten och jojkaren Jon Henrik Fjällgren som till vardags arbetar som renskötare har tidigare deltagit i Melodifestivalen två gånger: 2015 och 2017. Nu är han tillbaka en tredje gång då han ska framföra sin låt “Norrsken”. Vår skribent Hollac16 har passade på att ställa några frågor till honom angående detta.

– Det känns fantastiskt roligt att vara med igen och att låten vart antagen, säger Jon Henrik.

 

Inte bestämt om någon co-artist gör honom sällskap på scen

Förra gången som Jon Henrik Fjällgren deltog i Melodifestivalen (år 2017) tävlade han med sångerskan Aninia, men denna gång presenterades han som soloartist. Så frågan är om det kommer att dyka upp någon annan artist på scenen i Leksand tillsammans med honom. Men det menar Jon Henrik att det inte är klart än.

– Det är inte bestämt än hur det ska bli scenmässigt. Vi får se vart de bär.

 

Egenupplevda händelser

De två tidigare bidragen har alla byggt på starka känslor, vilket har märkts tydligt i Jon Henriks scenframträdande och låtarnas uppbyggnad. Jon Henrik anser att även “Norrsken” bygger på starka budskap och egenupplevda känslor.

– Låten handlar om att ge hopp till de som inte har det lätt, och att man inte ska ge upp sina drömmar oavsett vad man går igenom. Det är allt jag själv har gått igenom.

– Jag trodde inte att jag skulle kunna ta mig så här långt. Men det har jag gjort.

 

Blir det seger 2019?

Både 2015 och 2017 var Jon Henrik en av de favorittippade att ta hem hela segern i Melodifestivalen, och var även nära att vinna bägge dessa gånger. Hur ställer han sig då till om det blir seger 2019?

– Ja, jag vet inte hur… Det hade nog blivit en chock tror jag, jag har nog inte riktigt förstått att man kan vinna, det är bara kul, säger han med ett litet skratt.

 

Hur det än går så önskar vi Jon Henrik stort lycka till med sin medverkan i Melodifestivalen 2019!

 

Fakta

Jon Henrik Fjällgren föddes i Colombia den 26:e april 1987 men adopterades av en samisk familj och växte upp i Mittådalens sameby i Härjedalen. Till vardags är han renskötare men också sångare och jojkare. Publikt slog han igenom i Talang 2014, som han vann med sitt vackra jojkframträdande. Ett år senare tävlade han i Melodifestivalen med låten Jag är fri (Manne leam frijje) som tog honom till en hedrande andraplats i finalen. Två år senare, år 2017, deltog han igen i Melodifestivalen, denna gång tillsammans med sångerskan Aninia och låten En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh). Även nu blev det final och till sist en tredjeplats. Ifjol (2018) kunde vi se Jon Henrik dansa loss i TV4:as Let’s Dance, där han stod som slutsegrare med sin danspartner Katja Luján Engelholm.

Nu är Jon Henrik Fjällgren tillbaka i Melodifestivalen för en tredje omgång, den här gången är han själv på scenen då han framför låten “Norrsken” som han har varit med och gjort själv tillsammans med låtskrivarna Fredrik Kempe, David Kreuger och Niklas Carson Mattsson.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen