Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2019: John Lundvik

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2019. Inför att 2019 års säsong ska dra igång kommer vi att presentera alla 28 artister som ska delta i Melodifestivalen. Denna gång presenterar vi sångaren John Lundvik, som tävlar i den fjärde deltävlingen i Lidköping.


John Lundvik, född 27:e januari 1983 i London, slog igenom med dunder och brak ifjol (2018) då hans artistiska karriär startade på riktigt. Innan dess hade han främst synts som låtskrivare för andra artister och även tävlat i friidrott. Men år 2018 ställde han upp i Melodifestivalen med låten My Turn som var hans första steg på en artistisk karriär och det tog sig ända till toppen i finalen.

– Sverige tog mig till final och jag slutade på en tredjeplats, så det är jag så enormt tacksam över, säger han.

 

Tillbaka igen i tävlingen efter bara ett år

Nu ett år senare är John Lundvik tillbaka och denna gång heter låten “Too Late For Love” som John gjort tillsammans med Anderz Wrethov och Andreas “Stone” Johansson. Vad kan vi då förvänta oss att få höra av honom 2019?

– Det blir samma John som förra gången fast förmodligen ännu gladare och ännu lyckligare för att jag får göra det här en andra gång, säger John med ett stort leende. Jag hoppas kunna förvalta det förtroendet jag fått från svenska folket att jag är med igen.

 

Självklart undrar vi hur det känns för honom att vara tillbaka igen.

– Det känns ännu mer underbart än första gången, för då var jag nervös eftersom jag hade så mycket att bevisa.

 

Samtidigt betonar John att det är en extremt hög konkurrens i startfältet, men att han har sina knep för att blidka det.

– Jag tror det här är en tävling som man måste göra själv. Jag får tänka att jag har min bana och min låt och det ska jag göra.

 

“En dröm som är väldigt långt bort”

Sedan kommer vi in på den mest aktuella frågan i sammanhanget om John känner sig manad att tävla för Sverige i Eurovision 2019 med 200 miljoner tv-tittare som ska bedöma honom och hans låt.

– När du säger det så blir jag svettig på ryggen, säger John med ett skratt.

– Men jag tror att jag hade klarat det idag, jag har gjort hemläxan för att ta den uppgiften, även om det än så länge bara är en dröm som är väldigt långt bort, tillägger han med ett stort leende.

 

Avslutningsvis undrar vi vad John tycker om fjolårets Eurovisionvinnarlåt “Toy”, framförd av Israels Netta.

– Jag tycker det är väldigt häftigt att en sådan låt får kliva upp och göra det. Hon hade ett häftigt budskap, hon var helt annorlunda och banbrytande och jag tycker det är kul när sånt får ta plats, säger John.

 

Med det tackar vi för detta intervjutillfälle och önskar John stort lycka till i 2019 års Melodifestival.

 

Fler delar i presentationsserien

Jon Henrik Fjällgren »

Rebecka Karlsson »

Martin Stenmarck »

Bishara »

Mohombi »

Wiktoria »

The Lovers of Valdaro »

Andreas Johnson »

Pagan Fury »

Jan Malmsjö »

Arvingarna »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen