Inför Melodifestivalen 2019: Jan Malmsjö


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

MELODIFESTIVALEN 2019. Inför att 2019 års säsong ska dra igång kommer vi att presentera alla 28 artister som ska delta i Melodifestivalen. Denna gång presenterar vi artisten Jan Malmsjö som deltar i den andra deltävlingen i Malmö.


Jan Malmsjö, född 29:e maj 1932 i Lund, är en av Sveriges främsta skådespelare och underhållare som har en karriär som pågått i över sju decennier. Det har både varit musikaler, krogshower, sånginsatser och skådespeleri på teater och film. Jan Malmsjö har varit och är aktiv i branschen. Så det finns egentligen inte så mycket mer att säga där.

 

Blev tvåa – för 50 år sedan

Det vi istället tänker ta upp är när Jan senast deltog i svenska Melodifestivalen, vilket var år 1969. Då tävlade han med låtenHej clown (av Benny Andersson och Lasse Berghagen) som efter poängsammanställningen hamnade på delad förstaplats med Tommy Körbergs Judy min vän. Det var första gången detta hade hänt och därför fick man ta till regelboken som sade att en ny juryröstning mellan dessa två bidrag skulle äga rum. I den nya röstningen blev det Körberg som vann och Malmsjö fick därmed se sig besegrad.

 

Dags för revansch?

Så nu, exakt 50 år senare, kommer Jan Malmsjö tillbaka till Melodifestivalen. Den här gången heter låten “Leva livet” (av Anderz Wrethov, Elin Wrethov och Johan Bejerholm) och frågan är om det är 2019 som revanschen från -69 ska komma?

 

Fler delar i presentationsserien

Jon Henrik Fjällgren »

Rebecka Karlsson »

Martin Stenmarck »

Bishara »

Mohombi »

Wiktoria »

The Lovers of Valdaro »

Andreas Johnson »

Pagan Fury »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen