Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2019: Dolly Style

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2019. Inför att 2019 års säsong ska dra igång kommer vi att presentera alla 28 artister som ska delta i Melodifestivalen. Denna gång är det trion i Dolly Style, som får stå i rampljuset i presentationen.


Gruppen Dolly Style består av de tre karaktärerna Molly, Polly och Holly som kommer från ett dockhus i Dollyville. Gruppen bildades år 2014 av Emma Nors och Palle Hammarlund och temat är inspirerat av japansk kultur, även om det främst gäller utseendet och inte musikstilen.

 

Två gånger tidigare i Melodifestivalen

Dolly Style har medverkat två gånger tidigare i Melodifestivalen: 2015 med låten Hello Hi och 2016 med låten Rollercoaster“. Bägge gångerna tog de sig till Andra chansen, där de sedan åkte ut i en av duellerna. Nu är de tillbaka en tredje gång i tävlingen med bidraget “Habibi” som Jimmy Jansson, Palle Hammarlund och Robert Norberg har gjort åt gruppen.

– Det blir mycket kärlek, gemenskap, att alla får vara med och det kommer att bli en fest, utlovar de till oss.

 

Dolly Style ser mycket fram emot att få träffa startfältet i Leksand.

– Det är så spännande och det ska bli så kul att höra de andras låtar och att få åka upp till Leksand.

 

“Lite som att nypa sig i armen”

Vi kommer in på hur gruppen ser på sina chanser att gå hela vägen till Eurovision 2019 i Israel.

– Det är lite som att nypa sig i armen, men det skulle vara jättekul och helt magiskt, och det får man nog känna om man kommer dit.

– Men nu är vi här och inte där än, tillägger de.

 

Med det önskar vi Dolly Style stort lycka till i tävlingen.

 

Övrig fakta

Sedan Dolly Style bildades som grupp har medlemmar till och från bytts ut eller hoppat av. Nu när gruppen nu ska äntra Melodifestivalscenen en tredje gång är det bara gruppens “Molly” som varit med en gång tidigare (när de tävlade år 2016).

Vi noterar att i startfältet i Melodifestivalen 2019 finns endast fyra akter (av totalt 28) som har tre medlemmar eller fler i sin ensemble. Dolly Style är en av dem och de övriga tre är Arvingarna, High15 och Pagan Fury.

 

Fler delar i presentationsserien

Jon Henrik Fjällgren »

Rebecka Karlsson »

Martin Stenmarck »

Bishara »

Mohombi »

Wiktoria »

The Lovers of Valdaro »

Andreas Johnson »

Pagan Fury »

Jan Malmsjö »

Arvingarna »

John Lundvik »

Malou Prytz »

Hanna Ferm & Liamoo »

High15 »

Nano »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen