Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2019: Bishara

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2019. Inför att 2019 års säsong ska dra igång kommer vi att presentera alla 28 artister som ska delta i Melodifestivalen. Denna gång presenterar vi debutanten Bishara, som deltar i den fjärde deltävlingen i Lidköping den 23:e februari.


Bishara Morad är en av årets yngsta deltagare som vid artistpresentationen i november bara var 15 år gammal. Han kommer dock hinna fylla 16 år under vintern/våren 2019 vilket möjliggör att han kan delta i Eurovision 2019 om han skulle vinna Melodifestivalen 2019.

 

Helt ny i musikbranschen

Som artist är Bishara i princip ny i musikbranschen. Efter att ha börjat lägga upp videofilmer på sin Instagram i mars (2018) fick han snart kontakt med den tidigare Idoljurymedlemmen Laila Bagge, som själv hade fått hundratals tips om att kolla upp honom. Sagt och gjort fick de kontakt och det ena ledde till det andra, dvs. att Bishara fick ett skivkontrakt, i det här fallet med Ten Music som är ett independent-bolag med bland annat signerade artister som Icona Pop, Benjamin Ingrosso och Zara Larsson i sin repertoar.

 

Benjamin Ingrosso är en av låtskrivarna

Nu ska alltså Bishara göra debut i Melodifestivalen och det med bidraget “On My Own”. En av låtskrivarna till det bidraget är 2018 års Melodifestivalvinnare Benjamin Ingrosso, och de resterande låtskrivarna är Markus Sepehrmanesh och Robert Habolin.

 

Fler delar i presentationsserien

Jon Henrik Fjällgren »

Rebecka Karlsson »

Martin Stenmarck »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen