Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2019: Arvingarna

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2019. Inför att 2019 års säsong ska dra igång kommer vi att presentera alla 28 artister som ska delta i Melodifestivalen. Denna gång presenterar vi dansbandet Arvingarna som återvänder till Melodifestivalen efter 17 år!


Första gången Arvingarna ställde upp i Melodifestivalen var år 1993 med låten Eloise som vann svenska uttagningen och gjorde att gruppen fick åka och tävla för Sverige i Eurovision Song Contest. I Eurovisionen, som det året arrangerades i Millstreet på Irland, än idag tävlingens minsta arena, (här är ett klipp från framträdandet), blev det en sjundeplats som resultat.

– Det var ett fantastiskt minne från när vi var på Irland och gjorde det. Svenska grejen är en jättestor sak men Irland var fantastiskt.

– Vi var nykomlingar i det här sammanhanget då och tog hem folkets hjärta lite grand eftersom de (i svenska uttagningen, reds.anm.) fick för första gången rösta hemifrån. Det var riktigt häftigt, tillägger bandets frontman Casper Janebrink.

 

Efter Eurovisionäventyret har vi fått se Arvingarna ytterligare tre gånger i Melodifestivalen: två gånger på 90-talet (1995 och 1999) samt år 2002, samma år då SVT införde turnékonceptet för tävlingen. Nu blir det alltså deras femte gång i tävlingen och det är något som de ser fram emot, och framförallt att få chansen att göra ett nytt Eurovisionäventyr, fast denna gång i Israel.

– Oh, det gör vi jättegärna!

 

Fartfyllt och glädje

Bidraget Arvingarna tävlar med anno 2019 heter “I Do” som har gjorts av Nanne Grönvall, Mikael Karlsson, Casper Janebrink och Thomas “Plec” Johansson. Enligt uppgifter från SVT kommer låten att framföras på svenska även om den har en engelsk titel, men vad kommer de att bjuda publiken på denna gång?

– Den här gången blir det en upptempolåt, fartfylld och mycket glädje!, utbrister Casper Jarnebrink glatt.

 

Ville tävla i Göteborg

Arvingarna fick inte välja stad själva, eftersom de gärna i så fall hade valt sin hemmaarena Göteborg. Trots detta så tror de mycket självsäkert på sin låt som de beskriver som “riktigt bra”, men startfältet ser de som lika stenhårt oavsett deltävling.

– Ett minne från alla de här grejerna, man vet bara vad man har när man kommer dit sen den här veckan när man hör alla låtarna så blir det mer att det växer fram typ “shit, den låten är ju bra”. Det är där man börjar få känslan “den är farlig”.

 

Med det sagt tackar vi Arvingarna för intervjun och önskar dem lycka till i tävlingen!

 

Bonus: 30-årsjubileum 2019

För er som gillar Arvingarna och deras musik kan vi redan nu tipsa om att de kommer att dyka upp på Diggiloo-turnén i sommar (2019), och i höst firar gruppen sitt 30-årsjubileum med en krogshow. Vad vi har kunnat hitta så kommer jubileumsåret påbörjas redan nu under våren med ett antal konserter.

 

Fakta

Dansbandet Arvingarna bildades i Partille utanför Göteborg år 1989 och består av de fyra medlemmarna Lars “Lasseman” Larsson, Tommy Carlsson, Kim Carlsson och Casper Janebrink. Själva namnet står för att de har föräldrar som själva spelat i dansband. Inriktningen för Arvingarnas musikstil är pop och rock.

Sedan bandet startade har man gett ut en mängd musikalbum mellan åren 1992 till 2017 och därigenom en stor mängd singlar. Gruppen har haft stora framgångar på både scen och i radio med flera Svensktoppshits. Och som tidigare nämnt så har de tävlar fem gånger tidigare i Melodifestivalen, varav en av dessa gånger bar det hela vägen till Eurovision!

 

Övrigt

I startfältet i Melodifestivalen 2019 finns endast fyra akter (av totalt 28) som har tre medlemmar eller fler i sin ensemble. Arvingarna är en av dem och de övriga tre är High15, Dolly Style och Pagan Fury.

 

Fler delar i presentationsserien

Jon Henrik Fjällgren »

Rebecka Karlsson »

Martin Stenmarck »

Bishara »

Mohombi »

Wiktoria »

The Lovers of Valdaro »

Andreas Johnson »

Pagan Fury »

Jan Malmsjö »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen