Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2019: Andreas Johnson

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2019. Inför att 2019 års säsong ska dra igång kommer vi att presentera alla 28 artister som ska delta i Melodifestivalen. Denna gång handlar det om veteranen Andreas Johnson, som tävlar i den andra deltävlingen i Malmö.


För Melodifestivalpubliken är Andreas Johnson ett mycket välkänt ansikte eftersom att han har deltagit väldigt många gånger, totalt 6 gånger ej inräknat det han ska göra år 2019. Vid hälften av hans försök har han nått final och uppnått en andraplats (2007), tredjeplats (2006) och sjätteplats (2010) medan vid övriga tre försök har det slutat med att bli utslagen i Andra chansen (2008 (i duett med Carola) och 2012) eller redan i deltävlingen (2015).

I år (2019) blir det alltså sjunde gången gillt som Andreas Johnson tävlar i Melodifestivalen, och han är lika laddad som vanligt att ställa sig på scenen.

– Det är kul, det är bara ut och ha roligt. Mello är var det är och tycker man att man har något bra att säga varför inte säga det inte för så många som möjligt?, säger Andreas.

 

Lite vad vi inte har hört förut

Den här gången som Andreas Johnson deltar utlovar han ett litet annorlunda sound jämfört med vad han har tävlat med förut i Melodifestivalen.

– Alltså den här låten är lite mer lik det materialet jag inte tävlat med, om man ska göra en passning till Glorious som firar 20 år i år så är det här den låt som landar mest i det landet.

 

Det här gör oss nyfiken på vad det är för låt, och vi får följande svar:

– Det är en peppig euoforisk pop-rocklåt, den har inte den här retrovibben som “Sing For Me” eller “A Little Bit Of Love” hade och det är ingen ballad i a-moll. Förhoppningsvis ska man vara väldigt pepp när de där tre minuterna är över, tillägger Andreas.

 

“Underbart att Janne Malmsjö är med”

Andreas Johnson tävlar i Malmös startfält (lördagen den 9:e februari), men just nu är det inte i fokus för Andreas vilka andra som är med i startfältet.

– Jag har inte tänkt på vilka som är med runt omkring och jag har dålig koll på de flesta. Utom Jan Malmsjö!

– Jag tycker det är underbart att ha med Janne Malmsjö i Malmö, vi har ju båda bägge rötterna där, tillägger han med ett leende.

 

Skulle vara en är att tävla i Eurovision

Avslutningsvis är vi såklart intresserade av att veta Andreas eventuella planer om han nu på sitt sjunde försök skulle bli Sveriges representant i Eurovision Song Contest.

– Det skulle vara en ära förstås och det skulle nog alla säga som är med i den här tävlingen. Men jag vet ju själv att man säger “jag vill inte vinna, jag vill komma på en bra andraplats för att slippa åka till Eurovision”. Men när man väl är där i Friends Arena då vill man ju ha den sista rösten, tillägger han.

 

Det är ju ändå 200 miljoner tv-tittare i Eurovision.

– Ja det är något man inte kan tacka nej till, säger han med ett skratt.

– Vi får se om vi vet någon gång framåt vårkanten, tillägger han.

 

Med det sagt tackar vi för intervjutillfället och önskar Andreas Johnson lycka till i årets Melodifestival.

 

Fler delar i presentationsserien

Jon Henrik Fjällgren »

Rebecka Karlsson »

Martin Stenmarck »

Bishara »

Mohombi »

Wiktoria »

The Lovers of Valdaro »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen