Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Vem/vilka blir programledare för Melodifestivalen 2019?

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2019. Enligt uppgifter kommer SVT att hålla en presskonferens fredagen den 26:e oktober kl. 13:00 CEST där man presenterar vem eller vilka som blir programledare för Melodifestivalen 2019.

Programledarvalet har i vanlig ordning hållits i hemlighet ända in i det sista och snart får vi också reda på vem eller vilka som får äran att ta vid 2019. Ifjol (2018) var David Lindgren ensam programledare för hela kalaset, även om han hade med sig Fab Freddie som sidekick i Green room och i publiken. Om de två får nytt förtroende eller inte anno 2019 återstår att se.

Notering: Uppgifterna om att SVT håller en pressträff om programledaren/programledarna kommer från bland annat ESCToday.com. SVT har själva i skrivande stund (eftermiddagen den 25:e oktober 2018) inte officiellt gått ut med något om detta på sin Melodifestivalsida eller på någon annan sida för den delen heller.

 

Vem/vilka hoppas du blir programledare för Melodifestivalen 2019? Kommentera gärna!

 

Programledare de fem senaste åren:

2018: David Lindgren (med Fab Freddie som sidekick).

2017: Clara Henry, David Lindgren och Hasse “Kvinnaböske” Andersson.

2016: Gina Dirawi med Petra Mede (DF1), Henrik Schyffert (DF3), Sarah Dawn Finer (DF4), Peter Jöback & Ola Salo (AC) och William Spetz (final).

2015: Robin Paulsson och Sanna Nielsen.

2014: Nour El Refai och Anders Jansson.

 

Fakta om Melodifestivalen 2019

Det som är officiellt

Melodifestivalen 2019 kommer att bli den 59:e Melodifestivalen i ordningen och den 18:e i följd som åker ut på en totalt sex veckor lång turné runt om i Sverige. SVT har för avsikt att ta ut 28 bidrag till tävlan varav en hälft väljs av en urvalsjury och en hälft av SVT själva. En plats har tilldelats duon The Lovers of Valdaro, vilka erbjöds sin plats genom finalen i SR-tävlingen P4 Nästa 2018.

Biljettsläppet till vinterns Melodifestival sker onsdagen den 31:a oktober kl. 09:00.

 

Det som är spekulationer

Just nu pågår en hel del spekulationer om vilka artister som ska tävla. Eftersom det inte är speciellt källbelagt vilka namn som det gäller så är rådet att ta alla dessa spekulationer med en stor nypa salt – tills SVT själva gått ut med den officiella startlistan senare i höst/vinter.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen