Spring City vann P4 Nästa 2018


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Vinnarögonblicket. Foto hämtat från Sveriges radios hemsida.

P4 NÄSTA 2018. Det blev P4 Jönköpings trio Spring City som med sitt bidrag ”Back on our streets” vann Sveriges Radios musiktävling P4 Nästa 2018. De kommer nu att få sin låt spelad i P4 under hösten och dessutom kommer låten att testas in på Svensktoppen.

 

Om vinnarna

Trion Spring City består av sångerskorna Noomi Thorstensson, Miah Hjelmqvist och Annie “Annielle” Kullén. De har tidigare varit soloartister och släppt musik på egen hand, men gick nu ihop som en trio och ställde upp i P4 Jönköpings uttagning i P4 Nästa 2018. Alla tre har det gemensamma att de tidigare ställt upp i den här tävlingen förut och både Noomi och Miah har lyckats ta sig till riksfinalen där de både vunnit (Noomi) och kommit tvåa (Miah) varsin gång. Nu fick de vara med och tävla gemensamt och vinna.

Notera att Spring City inte fick erbjudandet om att bli joker i Melodifestivalen. Detta gick istället till den i finalen oplacerade duon The lovers of Valdaro. Läs mer om detta här.

 

Resultat

I finalen tävlade 8 bidrag om segern och detta skedde genom två omgångar. Först röstade en SR-jury och lyssnarna fram två av de åtta finalbidragen till en duell, där sedan lyssnarna själva fick rösta fram vinnaren. I första omgången meddelades endast de två som gått vidare utan inbördes ordning. Även om jurypoängen presenterades hemlighölls tittarpoängen.

 

Första omgången

Nedan presenteras de tävlande i ordning efter juryplacering. Juryns poäng lades sedan samman med den hemliga lyssnarpoängen, vilket gav ett slutresultat. De två fetmarkerade bidragen gick vidare till finalens andra omgång:

 

  1. The lovers of Valdaro – Lost forever (P4 Stockholm), 72 jurypoäng
  2. Amandine X – Beautiful Mess (P4 Malmöhus), 60 jurypoäng
  3. Josias Andersson – En kort sekund (P4 Skaraborg), 48 jurypoäng
  4. Patricia Birgersson – Här och nu (P4 Kalmar), 36 jurypoäng
  5. Beside the Bridge – Cool Kid (P4 Uppland), 30 jurypoäng
  6. Spring City – “Back on our streets (P4 Jönköping), 24 jurypoäng
  7. Jahr –Magic (P4 Västerbotten), 18 jurypoäng
  8. Ewelina Westin – Fading Light (P4 Gotland), 12 jurypoäng

 

Notera att de två vinnarna ropades upp utan inbördes ordning.

 

Den avgörande duellen

I denna omgång hade rösterna från föregående rond nollställts. Lyssnarna fick hela makten att rösta fram vinnaren och då blev resultatet som följer:

 

  1. Spring City – “Back on our streets (P4 Jönköping)
  2. Patricia Birgersson – Här och nu (P4 Kalmar)

 

Vi säger grattis till Spring City som nu kan vänta sig en spännande höst på P4. Vi får även se om några av de andra finalisterna lyckas ta sig in på Svensktoppen, vilket har hänt tidigare år.

Vill ni lyssna på låten på Spotify så länkar vi till den här.

Kommentera gärna vad du tycker om vinnaren!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Inofficiell Eurovision 2020

Mello 2020

Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen