SVT bekräftar Sveriges preliminära deltagande i Eurovision 2019


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

EUROVISION 2019. SVT har nu bekräftat Sveriges preliminära deltagande i Eurovision 2019. Detta uppger dem till hemsidan ESCToday.com.

För 59:e gången gillt ser det alltså ut som att SVT kommer att anordna Melodifestivalen som nationell uttagning. Exakt omfattning för 2019 års tävling är dock inte känd, då SVT håller regelverket för tävlingen hemligt en stund till. Eftersom vi inte vet hur SVT vill göra med tävlingen 2019 så avvaktar vi med att göra några mer detaljerade inlägg i frågan tills regelverket är publicerat. Notera att det svenska deltagandet är än så länge preliminärt.

Med det sagt kommer nu fler länder som kommit med information om Eurovision 2019.

 

 

Tyskland är också preliminärt bekräftade

Förutom Sverige har ESCToday.com också varit i kontakt med det tyska TV-bolaget NDR som också bekräftat preliminärt deltagande i Eurovision 2019. Enligt ESCToday.com tänker NDR även 2019 hålla någon form av nationell final/uttagning men i vilken form är dock oklart. Tyskland har förhoppningsvis fått upp självförtroendet något sedan man blev fyra i finalen i Lissabon i maj i år. Detta efter fem raka bottennoteringar åren 2013-2017 (inkl. två sistaplatser) i finaler.

 

 

Israel är bekräftade

Med självklarhet är värdlandet Israel bekräftade, och deras TV-bolag har preliminärt valt att fortsätta med uttagningen HaKokhav HaBa L’Eurovizion som uttagning även till Eurovision 2019. Denna uttagning har man använt sig av sedan år 2015 och alltid fått positivt gensvar i Eurovisionen, nu senast då med Nettas seger.

 

 

…och i Norge har antagningen varit öppen sedan i vintras

Redan i januari i år, alltså en tid före NMGP 2018 och månader före Eurovision 2018 ens var avgjord, gick Norges TV-bolag NRK ut och sökte bidrag till Norsk Melodi Grand Prix 2019. Så Norge är det enda land som förutom värdlandet nu är helt klara för Eurovision 2019. Vill du delta i Norge så ska du läsa mer här, deras antagning är öppen till och med den 9:e september.

 

 

Övriga spekulationer

Det finns uppgifter om fler länder som vill delta, men dessa källor bygger till stor del enbart på spekulationer från t.ex. Twitterkonton vilket gör dessa högst osäkra. Det är troligt att fler länder kommer vilja delta, men vi väljer att enbart ta upp de länder som listas från säkra källor. Notera även att alla bekräftelser är endast preliminär till det datum då den officiella deltagarlistan släpps av EBU.

En sådan spekulation gäller t.ex. Albanien. För en tid sedan släppte det albanska TV-bolaget RTSH regelverket för Festivali i Këngës 57. Även om man nu meddelat detta så har inga bekräftelser på om Albanien blir en del av Eurovision 2019 dykt upp. Men vill du delta så läs mer här.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen