Vinnaren av Barbara Dex Awards 2018


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Makedonien vann Barbara Dex Awards 2018. Foto: Thomas Hanses/EBU

PANELEN TIPSAR. Under vecka 20, 2018, pågick omröstningen i Barbara Dex Awards, där fansen fick rösta fram den artist i årets Eurovisionstartfält som hade fulast scenklädsel. Efter att omröstningen på hemsidan Songfestival.be hade avslutats söndagen den 20:e maj kom beskedet att Makedoniens duo Eye Cue hade tagit hem årets pris.

Topp 5-resultatet för årets Barbara Dex-omröstning blev:

 

  1. Makedonien: Eye Cue – Lost And Found
  2. Australien: Jessica Mauboy – #We Got Love
  3. Belgien: Sennek – A Matter Of Time
  4. Montenegro: Vanja Radovanović Inje
  5. Israel: Netta Barzilai – Toy

 

Enligt Songfestival.be (som hållit i omröstningen) vann Makedonien överlägset bland fansen och över 1000 röster inkom totalt till hela omröstningen. Hur resterande länder placerat sig är dock oklart.

Med detta säger vi grattis till Makedonien som således nu fått sin andra titel i Barbara Dex Awards sedan år 1998.

 

Vad är Barbara Dex Awards?

Barbara Dex tävlade för Belgien i Eurovision 1993 med låten Iemand als jij. I det årets final kom Barbara Dex på 25:e och sista plats. Det som hon dock uppmärksammades mest för var den klänning hon hade på sig som kom att rankas som inte den bästa i den finalen. År 1997 drog en fansomröstning igång som uppkallades efter Barbara Dex där fansen helt enkelt röstar fram vilken artist som haft den fulaste utstyrseln i sitt framträdande.

Fansomröstningen har hållits varje år sedan år 1997 och korat vinnare som t.ex. Michalis Rakintzis (Grekland 2002), t.A.T.u (Ryssland 2003), Martin Vučić (Makedonien 2005), Milan Stanković (Serbien 2010), Vilija Matačiūnaitė (Litauen 2014) och ifjol (2017) blev det Montenegros Slavko Kalezić (med låten Space) som fansen korade som segrare (eller hur man nu ska se det).

 

Tycker du det var rätt kandidat som vann Barbara Dex Awards 2018? Kommentera gärna här nedanför!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen