Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Vinnaren av Barbara Dex Awards 2018

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN TIPSAR. Under vecka 20, 2018, pågick omröstningen i Barbara Dex Awards, där fansen fick rösta fram den artist i årets Eurovisionstartfält som hade fulast scenklädsel. Efter att omröstningen på hemsidan Songfestival.be hade avslutats söndagen den 20:e maj kom beskedet att Makedoniens duo Eye Cue hade tagit hem årets pris.

Topp 5-resultatet för årets Barbara Dex-omröstning blev:

 

  1. Makedonien: Eye Cue – Lost And Found
  2. Australien: Jessica Mauboy – #We Got Love
  3. Belgien: Sennek – A Matter Of Time
  4. Montenegro: Vanja Radovanović Inje
  5. Israel: Netta Barzilai – Toy

 

Enligt Songfestival.be (som hållit i omröstningen) vann Makedonien överlägset bland fansen och över 1000 röster inkom totalt till hela omröstningen. Hur resterande länder placerat sig är dock oklart.

Med detta säger vi grattis till Makedonien som således nu fått sin andra titel i Barbara Dex Awards sedan år 1998.

 

Vad är Barbara Dex Awards?

Barbara Dex tävlade för Belgien i Eurovision 1993 med låten Iemand als jij. I det årets final kom Barbara Dex på 25:e och sista plats. Det som hon dock uppmärksammades mest för var den klänning hon hade på sig som kom att rankas som inte den bästa i den finalen. År 1997 drog en fansomröstning igång som uppkallades efter Barbara Dex där fansen helt enkelt röstar fram vilken artist som haft den fulaste utstyrseln i sitt framträdande.

Fansomröstningen har hållits varje år sedan år 1997 och korat vinnare som t.ex. Michalis Rakintzis (Grekland 2002), t.A.T.u (Ryssland 2003), Martin Vučić (Makedonien 2005), Milan Stanković (Serbien 2010), Vilija Matačiūnaitė (Litauen 2014) och ifjol (2017) blev det Montenegros Slavko Kalezić (med låten Space) som fansen korade som segrare (eller hur man nu ska se det).

 

Tycker du det var rätt kandidat som vann Barbara Dex Awards 2018? Kommentera gärna här nedanför!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen