Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Eurovision 2018: Resultat av våra betyg

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2018. Inför årets tävling har vi skribenter i panelen betygsatt alla låtar från poäng noll till fem. Ni som följt med guiden vet nog redan vid det här laget hur vi tycker inför tävlingen, men här kommer en sammanställning av vad vi tyckt totalt sett.

De poäng som varje skribent delat ut till alla låtar bygger enbart på tycke och smak, ej på hur vi sedan tror att det kommer att gå i tävlingen. Poängen har gått på en skala från noll (lägst) till fem (högst). Däremellan har man kunnat ge poäng 1, 1.5, 2, 2.5, 3, 3.5, 4 och 4.5.

 

Lite fakta om hur det gick i år

– Maxpoäng ett bidrag har kunnat fått är 30 poäng (5 poäng från alla). Inget land uppnådde dock detta, utan den högsta summan stannade på 24,5 poäng.

– Det land som fick lägst av oss uppnådde endast 4 poäng. Däremellan har vi fått samman nästan alla totalsummor som finns.

– Panelens medelbetyg för alla årets bidrag är betyget 2,5 och den genomsnittliga totalsumman är 15 poäng.

 

Så här blev panelens gemensamma toppbidrag* (från Inför-betygen – ej topplistorna):

 1. Ungern – 24,5p
 2. Bulgarien – 24p
 3. Danmark – 23p
 4. Grekland – 23p
 5. Montenegro – 22,5p
 6. Österrike – 21,5p
 7. Tyskland – 21p
 8. Albanien – 21p
 9. Frankrike – 20p
 10. Estland – 19p*
 11. Schweiz – 19p*

 

* Både Estland och Schweiz uppnådde samma totalpoäng och fick exakt samma utdelade betyg. Det är anledningen att de delar på tiondeplatsen och att vi därför redovisar elva bidrag på denna gemensamma topp 10.

 

PS: Vi kommer inom kort att redovisa hur vi röstat i det andra projektet – Panelens topplista, där vi också gett poäng till bidragen men med en annan poängskala.

 

Exakta resultat program för program

Om du vill se det exakta totalresultatet för årets omgång så har vi lagt upp det program för program via länkarna här nedan:

 

Resultat semifinal 1 »

Resultat semifinal 2 »

Resultat direktkvalificerade länder »

 

Vad tycker du om årets låtar? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen