Inför Eurovision 2018: Resultat av våra betyg


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

EUROVISION 2018. Inför årets tävling har vi skribenter i panelen betygsatt alla låtar från poäng noll till fem. Ni som följt med guiden vet nog redan vid det här laget hur vi tycker inför tävlingen, men här kommer en sammanställning av vad vi tyckt totalt sett.

De poäng som varje skribent delat ut till alla låtar bygger enbart på tycke och smak, ej på hur vi sedan tror att det kommer att gå i tävlingen. Poängen har gått på en skala från noll (lägst) till fem (högst). Däremellan har man kunnat ge poäng 1, 1.5, 2, 2.5, 3, 3.5, 4 och 4.5.

 

Lite fakta om hur det gick i år

– Maxpoäng ett bidrag har kunnat fått är 30 poäng (5 poäng från alla). Inget land uppnådde dock detta, utan den högsta summan stannade på 24,5 poäng.

– Det land som fick lägst av oss uppnådde endast 4 poäng. Däremellan har vi fått samman nästan alla totalsummor som finns.

– Panelens medelbetyg för alla årets bidrag är betyget 2,5 och den genomsnittliga totalsumman är 15 poäng.

 

Så här blev panelens gemensamma toppbidrag* (från Inför-betygen – ej topplistorna):

 1. Ungern – 24,5p
 2. Bulgarien – 24p
 3. Danmark – 23p
 4. Grekland – 23p
 5. Montenegro – 22,5p
 6. Österrike – 21,5p
 7. Tyskland – 21p
 8. Albanien – 21p
 9. Frankrike – 20p
 10. Estland – 19p*
 11. Schweiz – 19p*

 

* Både Estland och Schweiz uppnådde samma totalpoäng och fick exakt samma utdelade betyg. Det är anledningen att de delar på tiondeplatsen och att vi därför redovisar elva bidrag på denna gemensamma topp 10.

 

PS: Vi kommer inom kort att redovisa hur vi röstat i det andra projektet – Panelens topplista, där vi också gett poäng till bidragen men med en annan poängskala.

 

Exakta resultat program för program

Om du vill se det exakta totalresultatet för årets omgång så har vi lagt upp det program för program via länkarna här nedan:

 

Resultat semifinal 1 »

Resultat semifinal 2 »

Resultat direktkvalificerade länder »

 

Vad tycker du om årets låtar? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen