Eurovision 2018: Markus tippar & tycker till inför andra semifinalen


Publicerad:


Skribent:

Markus


Publicerad

INFÖR EUROVISION 2018. Nu fortsätter Eurovision 2018 med den andra semifinalen. Inför själva avgörandet tänkte vi i panelen tippa vilka vi tror går vidare till finalen samt tycka till vilka vi vill ska gå till final. I denna artikel är det vår skribent Markus som ger sin tippning och personliga topplista.

 

Tippningen

Så här tippar Markus att länderna i andra semifinalen kommer att placera sig när resultatet står klart:

 

 1. hungary_smallUngern: AWS – “Viszlát nyár“
 2. moldova_smallMoldavien: DoReDos – “My Lucky Day“
 3. norway_smallNorge: Alexander Rybak – “That’s How You Write A Song“
 4. sweden_smallSverige: Benjamin Ingrosso – “Dance You Off“
 5. Ukraina: Mélovin – “Under the Ladder“
 6. australia_smallAustralien: Jessica Mauboy – “#We Got Love“
 7. denmark_smallDanmark: Rasmussen – “Higher Ground“
 8. poland_smallPolen: Gromee feat. Lukas Meijer – “Light Me Up“
 9. sanmarino_smallSan Marino: Jessika feat. Jenifer Brening – “Who We Are“
 10. slovenia_smallSlovenien: Lea Sirk – “Hvala, ne!“
 11. romania_smallRumänien: The Humans – “Goodbye“
 12. malta_smallMalta: Christabelle – “Taboo“
 13. netherlands_smallNederländerna: Waylon – “Outlaw in ‘em“
 14. montenegro_smallMontenegro: Vanja Radovanović “Inje“
 15. serbia_smallSerbien: Sanja Ilić & Balkanika – “Nova deca”
 16. latvia_smallLettland: Laura Rizzotto – “Funny Girl“
 17. georgia_smallGeorgien: Iriao – “Sheni gulistvis (For You)“
 18. Ryssland: Julia Samoylova – “I Won’t Break“

 

Kommentar: När jag skriver det här så ligger Norge, Australien och Sverige i topp 3 på oddslistorna. I ärlighetens namn kan jag för mitt liv inte se någon utav dessa vinna semifinalen. Jag tror istället att Ungern kommer att skrälla och även Moldavien då deras repetitioner genererat mycket positiv respons.
I övrigt tror jag att Rumänien kan komma att missa finalen för första gången. Dels för att låten har startnummer 2 och för att den är för generisk. Ryssland kan även knipa sista platsen. Det kan verka märkligt. Men ärligt talat. Juryn kommer antagligen inte ge Julia en enda poäng då hon sjunger falskt något så överj**ligt. Att döma av repetitionerna så är framträdandet riktigt obehagligt att kolla på. Vilket kommer att skrämma bort tittarna. Det kan mycket väl vara så att landet inkasserar några enstaka stödröster/poäng. Men jag skulle bli uppriktigt förvånad om de kvalificerade sig.
 

Personliga topp 10

Dessa tio länder har Markus som personliga favoriter i denna semifinal:

 

 1. denmark_smallDanmark: Rasmussen – “Higher Ground“
 2. sanmarino_smallSan Marino: Jessika feat. Jenifer Brening – “Who We Are“
 3. hungary_smallUngern: AWS – “Viszlát nyár“
 4. serbia_smallSerbien: Sanja Ilić & Balkanika – “Nova deca”
 5. malta_smallMalta: Christabelle – “Taboo“
 6. moldova_smallMoldavien: DoReDos – “My Lucky Day“
 7. slovenia_smallSlovenien: Lea Sirk – “Hvala, ne!“
 8. montenegro_smallMontenegro: Vanja Radovanović “Inje“
 9. poland_smallPolen: Gromee feat. Lukas Meijer – “Light Me Up“
 10. latvia_smallLettland: Laura Rizzotto – “Funny Girl“

 

Kommentar: Under alla de år som jag åskådat eurovision så har det inte hänt en enda gång att alla mina tio favoriter kvalificerat sig från en semifinal. Det kommer med all säkerhet inte förändras under årets andra semifinal då jag tyvärr misstänker att Serbien, Lettland och Montenegro är uträknade.
Som jag skrev i min recension så önskar jag även att Sverige för en gångs skull ska komma sist. Tyvärr lär Herr Ingrosso stjäla finalplatsen från en annan artist då han kommer att köra på samma framträdande som i melodifestivalen. Men man kan ju hoppas på ett mirakel, fast man ska inte önskedrömma.

 

Så här tror och tycker alltså Markus om den andra semifinalen. Vad tycker du? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen