Eurovision 2018: Lukas tippar & tycker till inför andra semifinalen


Publicerad:


Skribent:

Lukas


Publicerad

INFÖR EUROVISION 2018. Nu fortsätter Eurovision 2018 med den andra semifinalen. Inför själva avgörandet tänkte vi i panelen tippa vilka vi tror går vidare till finalen samt tycka till vilka vi vill ska gå till final. I denna artikel är det vår skribent Lukas som ger sin tippning och personliga topplista.

 

Tippningen

Så här tippar Lukas att länderna i andra semifinalen kommer att placera sig när resultatet står klart:

 

 1. australia_smallAustralien: Jessica Mauboy – “#We Got Love“
 2. sweden_smallSverige: Benjamin Ingrosso – “Dance You Off“
 3. Ukraina: Mélovin – “Under the Ladder“
 4. norway_smallNorge: Alexander Rybak – “That’s How You Write A Song“
 5. netherlands_smallNederländerna: Waylon – “Outlaw in ‘em“
 6. moldova_smallMoldavien: DoReDos – “My Lucky Day“
 7. hungary_smallUngern: AWS – “Viszlát nyár“
 8. denmark_smallDanmark: Rasmussen – “Higher Ground“
 9. poland_smallPolen: Gromee feat. Lukas Meijer – “Light Me Up“
 10. Ryssland: Julia Samoylova – “I Won’t Break“
 11. montenegro_smallMontenegro: Vanja Radovanović “Inje“
 12. serbia_smallSerbien: Sanja Ilić & Balkanika – “Nova deca”
 13. slovenia_smallSlovenien: Lea Sirk – “Hvala, ne!“
 14. latvia_smallLettland: Laura Rizzotto – “Funny Girl“
 15. malta_smallMalta: Christabelle – “Taboo“
 16. romania_smallRumänien: The Humans – “Goodbye“
 17. georgia_smallGeorgien: Iriao – “Sheni gulistvis (For You)“
 18. sanmarino_smallSan Marino: Jessika feat. Jenifer Brening – “Who We Are“

 

Kommentar: Det här är den klart mer svårbedömda semifinalen att tippa. Inför kändes det som att bara Australien, Sverige och Ukraina var de som satt tryggast i ledet att nå final, så jag har fått avvakta tills jag sett hur det sett ut på repetitionerna. Och det kanske var lika bra det, eftersom det kunde ge mig en bättre fingervisning. Moldavien hade jag räknat ut ganska tidigt, men jag tror de lär ordna det ganska lätt tack vare sin iscensättning, samt att jag (lite subjektivt) vill höja ett varningens finger till Ungern. Det finns fler länder med bra kvalificeringshistorik här i form av Ryssland, Serbien och Rumänien, men av det jag sett så är jag tveksam till vissa utav dessa. Rumänien har inte varit någon uttalad finalfavorit alls och Moldavien lär nog inte kunna rädda dem. Samma sak med Serbien som tappat mer och mer. Ryssland tror jag kommer smyga in framför något annat land.

 

Personliga topp 10

Dessa tio länder har Lukas som personliga favoriter i denna semifinal:

 

 1. hungary_smallUngern: AWS – “Viszlát nyár“
 2. denmark_smallDanmark: Rasmussen – “Higher Ground“
 3. montenegro_smallMontenegro: Vanja Radovanović “Inje“
 4. netherlands_smallNederländerna: Waylon – “Outlaw in ‘em“
 5. Ukraina: Mélovin – “Under the Ladder“
 6. slovenia_smallSlovenien: Lea Sirk – “Hvala, ne!“
 7. georgia_smallGeorgien: Iriao – “Sheni gulistvis (For You)“
 8. serbia_smallSerbien: Sanja Ilić & Balkanika – “Nova deca”
 9. latvia_smallLettland: Laura Rizzotto – “Funny Girl“
 10. malta_smallMalta: Christabelle – “Taboo“

 

Kommentar: Som tidigare nämnt ansåg jag att det blev ganska ojämnt fördelat kvalitetsmässigt över låtarna. För i denna semi trängs tre storfavoriter hos mig, Danmark, Montenegro och inte minst Ungern. I en ideal värld hade jag velat ha vidare alla tre, men i denna tuffa konkurrens (ja, jag tycker semi 2 håller hög klass den med), kan jag bara räkna med högst två. Ungern är självklart det land jag vill ha vidare mest utav alla. En final utan dem hade vart en blodfattig historia.

Notera att jag inte nämnt Sverige nånstans i denna del. Och ärligt talat så… är jag inget större fan av den. Och med tanke på att mycket annat håller bättre klass enligt min smak så är det inte så konstigt att Sverige ligger utanför min topp 10. Men jag tror ändå att vi kommer gå vidare ganska komfortabelt.

Så här tror och tycker alltså Lukas om den andra semifinalen. Vad tycker du? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen