Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2018: Hollac16 tippar & tycker till inför finalen

Publicerad: | Skribent: Hollac16

Publicerad


INFÖR EUROVISION 2018. Det har blivit dags för oss i ESC-Panelen att tippa och tycka till inför finalen. Denna gång är det Hollac16s tur att tycka till både när det gäller slutplaceringar samt personlig topp 10.

 

Tippningen

Så här tippar Hollac16 att länderna i finalen kommer att placera sig när resultatet står klart:

 

 1. france_smallFrankrike: Madame Monsieur – “Mercy“
 2. cyprus_smallCypern: Eleni Foureira – “Fuego“
 3. hungary_smallUngern: AWS – “Viszlát nyár“
 4. norway_smallNorge: Alexander Rybak – “That’s How You Write A Song“
 5. estonia_smallEstland: Elina Nechayeva – “La Forza“
 6. germany_smallTyskland: Michael Schulte – “You Let Me Walk Alone“
 7. ireland_smallIrland: Ryan O’Shaughnessy – “Together“
 8. moldova_smallMoldavien: DoReDos – “My Lucky Day“
 9. sweden_smallSverige: Benjamin Ingrosso – “Dance You Off“
 10. israel_smallIsrael: Netta Barzilai – “Toy“
 11. finland_smallFinland: Saara Aalto – “Monsters“
 12. Italien: Ermal Meta & Fabrizio Moro – “Non mi avete fatto niente”
 13. bulgaria_smallBulgarien: EQUINOX – “Bones“
 14. Ukraina: Mélovin – “Under the Ladder“
 15. lithuania_smallLitauen: Ieva Zasimauskaite – “When We’re Old“
 16. czechrep_smallTjeckien: Mikolas Josef – “Lie To Me“
 17. australia_smallAustralien: Jessica Mauboy – “#We Got Love“
 18. austria_smallÖsterrike: Cesár Sampson – “Nobody But You“
 19. serbia_smallSerbien: Sanja Ilić & Balkanika – “Nova deca”
 20. denmark_smallDanmark: Rasmussen – “Higher Ground“
 21. albania_smallAlbanien: Eugent Bushpepa – “Mall”
 22. netherlands_smallNederländerna: Waylon – “Outlaw in ‘em“
 23. slovenia_smallSlovenien: Lea Sirk – “Hvala, ne!“
 24. portugal_bigPortugal: Cláudia Pascoal – “O Jardim“
 25. Spanien: Alfred & Amaia – “Tu Canción“
 26. Storbritannien: SuRie – “Storm“

 

Kommentar: Årets final är jättesvårtippad men jag ska göra ett försök. Jag gissar att Frankrike kommer att vinna finalen, framförallt tror jag de vinner juryns omröstning och kommer högt hos tittarna vilket gör att de blir vinnaren i år. Men samtidigt tror jag att Cypern kommer att bli en farlig konkurrent och jag skulle inte bli förvånad om Cypern tar hem det, även jag här tippar att de blir tvåa. Ungern gissar jag som trea, och där främst tack vare att tittarna röstar upp dem. Kanske så högt som till förstaplats skulle kunna bli. I kampen mellan Norge och Sverige tror jag definitivt att Norges Alexander Rybak kommer högst. Han kommer få mycket poäng från östra Europa och klättra högt, men det stannar nog runt fjärde plats. Sverige tippar jag kommer bli nia, på samma premisser som ifjol: juryn gillar detta mer än tittarna.

I botten tippar jag att åtminstone värdlandet Portugal och sedan att Big Five:s Spanien och Storbritannien hamnar. Ingen av dem har låtar som man kommer att komma ihåg, kanske främst för att de startar tidigt och sedan kommer en rad förhandsfavoriter som är bättre (inte att jag gillar alla dessa, men…). Jag tror också att Danmark, Slovenien, Albanien och Nederländerna får göra sällskap bland bottenplatserna. Inte för att någon av dem förtjänar det, men jag tror tyvärr det blir så.

Vilka kan då tänkas bli finalens överraskningar? Jag tippar att både Israel och Bulgarien kommer att falla mer än vad folk tror, samtidigt som Irland och Ungern nog skulle kunna få sina bästa slutplaceringar på många många år. Jag skulle heller inte bli förvånad om Australien faller mot botten och om Italien går framåt. Tyskland skulle ev. kunna slåss om segern med tanke på budskap och allt. Sedan är jag mer eller mindre övertygad om att Moldavien, Norge och Ukraina kommer att få mycket röster från de länder som åkte ut.

Avslutningsvis hoppas jag på att min favorit Litauen kommer högt. Men jag tippar dem mot ett mittenresultat och det beror enbart på att de fått det sämsta utgångsläget man kan ha i den här tävlingen. Jag tror tyvärr att Ieva blir bortglömd p.g.a. att hon startar alldeles för tidigt. Men jag hoppas och håller tummarna för att den tippningen är fel.

 

Personliga topp 10

Dessa tio länder har Hollac16 som personliga favoriter av de länder som tävlar i finalen:

 

 1. lithuania_smallLitauen: Ieva Zasimauskaite – “When We’re Old“
 2. france_smallFrankrike: Madame Monsieur – “Mercy“
 3. hungary_smallUngern: AWS – “Viszlát nyár“
 4. moldova_smallMoldavien: DoReDos – “My Lucky Day“
 5. germany_smallTyskland: Michael Schulte – “You Let Me Walk Alone“
 6. albania_smallAlbanien: Eugent Bushpepa – “Mall”
 7. slovenia_smallSlovenien: Lea Sirk – “Hvala, ne!“
 8. denmark_smallDanmark: Rasmussen – “Higher Ground“
 9. estonia_smallEstland: Elina Nechayeva – “La Forza“
 10. Ukraina: Mélovin – “Under the Ladder“

 

Kommentar: För mig finns bara en enda vinnare i år och det är Litauens Ieva. Låten “When We’re Old” är så otroligt vacker och skör att jag blir tagen av den varenda gång jag lyssnar på den. Litauen har varit min favorit i år ända sedan i mars och ska jag vara helt ärlig så gjorde Ieva ännu bättre ifrån sig i semifinalen i tisdags. Tyvärr tror jag inte detta kommer att hålla till seger, därför hoppas jag i så fall att min tvåa eller trea vinner.

Överlag måste jag säga att årets Eurovision har varit den klart bästa, och även om jag inte gillat alla låtar i startfältet så är det en högre lägstanivå, framförallt sedan jag fått se alla liveframträdanden i TV. Nu hoppas jag bara att det blir en bra vinnare i år som har en låt som man inte tröttnar på efter en minut, vilket har varit fallet de senaste två åren. Jag hoppas på Litauen och avslutar min tippning med #Vilnius2019!

 

Så här tror och tycker alltså Hollac16 om finalens startfält. Vad tycker du? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen