Eurovision 2018: Hollac16 tippar & tycker till inför andra semifinalen


Publicerad:


Skribent:

Hollac16


Publicerad

INFÖR EUROVISION 2018. Nu fortsätter Eurovision 2018 med den andra semifinalen. Inför själva avgörandet tänkte vi i panelen tippa vilka vi tror går vidare till finalen samt tycka till vilka vi vill ska gå till final. I denna artikel är det vår skribent Hollac16 som ger sin tippning och personliga topplista.

 

Tippningen

Så här tippar Hollac16 att länderna i andra semifinalen kommer att placera sig när resultatet står klart:

 

 1. norway_smallNorge: Alexander Rybak – “That’s How You Write A Song“
 2. sweden_smallSverige: Benjamin Ingrosso – “Dance You Off“
 3. moldova_smallMoldavien: DoReDos – “My Lucky Day“
 4. australia_smallAustralien: Jessica Mauboy – “#We Got Love“
 5. latvia_smallLettland: Laura Rizzotto – “Funny Girl“
 6. Ukraina: Mélovin – “Under the Ladder“
 7. poland_smallPolen: Gromee feat. Lukas Meijer – “Light Me Up“
 8. hungary_smallUngern: AWS – “Viszlát nyár“
 9. Ryssland: Julia Samoylova – “I Won’t Break“
 10. malta_smallMalta: Christabelle – “Taboo“
 11. georgia_smallGeorgien: Iriao – “Sheni gulistvis (For You)“
 12. romania_smallRumänien: The Humans – “Goodbye“
 13. denmark_smallDanmark: Rasmussen – “Higher Ground“
 14. serbia_smallSerbien: Sanja Ilić & Balkanika – “Nova deca”
 15. montenegro_smallMontenegro: Vanja Radovanović “Inje“
 16. netherlands_smallNederländerna: Waylon – “Outlaw in ‘em“
 17. slovenia_smallSlovenien: Lea Sirk – “Hvala, ne!“
 18. sanmarino_smallSan Marino: Jessika feat. Jenifer Brening – “Who We Are“

 

Kommentar: Andra semifinalen är väldigt svår att tippa tycker jag eftersom det känns som att det är tittarnas och juryernas humör den 10:e maj som kommer att avgöra allt.

Till en början är jag dock väldigt säker på att Norge, Sverige, Moldavien och Australien kommer att bli topp 4 i denna semifinal. Anledningen är att de har låtar som sticker ut på ett sätt som gör att man kommer ihåg dem, mer än vad de andra länderna har. Norge och Sverige gissar jag kommer bli topp 3 hos både jury och tittarna, Moldavien charmar till sig en hög placering hos i alla fall tittarna medan Australien nog kan räkna med ett större stöd hos juryn. Enskilt gissar jag att Norge blir tittarnas vinnare medan Australien blir juryns vinnare.

Därefter kommer en radda med länder, de jag satt på plats 5-16, som jag alla tror kan har chans på final, helt beroende på tittarnas och juryns humör den aktuella kvällen. För att göra det något överskådligt så gissar jag vilka av dessa länder som blir juryns respektive tittarnas val (för det är vad jag tror händer).

Juryns val bland dessa länder tror jag blir (i ordning) Lettland, Ukraina, Georgien, Serbien, Montenegro och Nederländerna. Av dessa gissar jag att Lettland och Ukraina tar sig till final, och detta för att tittarna inte sätter dem allt för lågt.

Tittarnas val bland dessa länder tror jag blir (i ordning) Polen, Ungern, Ryssland, Malta, Rumänien och Danmark. Av dessa länder gissar jag att Polen, Ungern, Ryssland och Malta går till final. Däremot vill jag inflika att det skulle lika gärna kunna bli så att Georgien eller Rumänien skulle kunna slå ut Malta på tiondeplatsen, för jag tror det kan bli jämnt poängmässigt runt dessa placeringar.,

Tyvärr misstänker jag att Slovenien och Montenegro kommer att missa finalen. Anledningen är att de har hamnat bland bidrag som sticker ut mer. Men med det sagt hoppas jag innerligt att just den delen av tippningen blir fel och att de skräller sig till final på samma sätt som Albanien och Irland var uträknade & ändå gick till final i tisdagens semifinal.

Avslutningsvis vill jag klargöra att jag tror att Danmark kan komma att bli årets lex Verona, dvs. de kommer nog få ganska mycket tittarröster men juryn lär nog rata det helt och hållet. Om det blir så är det helt oförtjänt därför att jag gillar låten mycket. Men jag har en magkänsla om att nog en del jurygrupper tänker att låten är tråkig och mossig och hellre vill se modernare inslag i tävlingen och diverse humorlåtar med. Om min tippning stämmer kommer alltså Ryssland få betydligt mer uppmärksamhet och återigen fortsätta på sin bana med 100% kvalificering.

 

Personliga topp 10

Dessa tio länder har Hollac16 som personliga favoriter i denna semifinal:

 

 1. hungary_smallUngern: AWS – “Viszlát nyár“
 2. montenegro_smallMontenegro: Vanja Radovanović “Inje“
 3. denmark_smallDanmark: Rasmussen – “Higher Ground“
 4. slovenia_smallSlovenien: Lea Sirk – “Hvala, ne!“
 5. australia_smallAustralien: Jessica Mauboy – “#We Got Love“
 6. moldova_smallMoldavien: DoReDos – “My Lucky Day“
 7. Ukraina: Mélovin – “Under the Ladder“
 8. netherlands_smallNederländerna: Waylon – “Outlaw in ‘em“
 9. latvia_smallLettland: Laura Rizzotto – “Funny Girl“
 10. sweden_smallSverige: Benjamin Ingrosso – “Dance You Off“

 

Kommentar: Andra semifinalen innehåller färre bidrag som är jättebra, även om några de låtar jag har på topplistan är riktigt bra. Ungern och Montenegro är mina toppfavoriter, men Ungern är något bättre (kanske för att jag gillar den typen av musik). Danmark, som jag tyvärr tippar inte går till final, är ändå en storfavorit hos mig och jag hoppas verkligen att de går till final, men tyvärr tror jag inte att det räcker hela vägen. Slovenien är en låt som jag också gärna vill se i final, men de har hamnat väldigt illa placerade i startfältet så jag tror deras finalchanser är minimala. Dock med tanke på att Irland skrällde sig vidare från en dålig oddsnotering så skulle Slovenien också kunna göra det, och därmed kanske slå ut någon av de som alltid går till final (Ryssland till exempel).

Moldavien tycker jag har en rolig låt, lite i stil med vad jag tyckte om Rumäniens joddling förra året. Därför sätter jag den mitt i tillsammans med Australien. På plats 7-10 kommer egentligen bara utfyllnadslåtar som jag tycker ändå är bättre än mycket av det som inte hamnat på min topp 10. Men dessa låtar är inte av några av mina personliga favoriter, och hade dessa tävlat i semi 1 så hade ingen av dem hamnat på topplistan.

 

Så här tror och tycker alltså Hollac16 om den andra semifinalen. Vad tycker du? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen