Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2018: Följ dagens repetitioner (dag 6)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


SCENREPETITIONER DAG 6. Idag, fredagen den 4 maj, scenrepeterar länderna med startnummer 16-19 i den första semifinalen samt startnummer 1-5 i den andra semifinalen. Efter detta är det dags för de 6 direktkvalificerade länderna att få göra sin första repetition. Här nedan kommer vi att publicera klipp från dagens repetitioner.

För semifinalisterna gäller följande: varje land får 20 minuter till godo på scenen, därefter sker ytterligare en runda i Viewing room innan det blir en kortare pressträff. Den ackrediterade presskåren får vara på plats och rapportera inne från arenan, men de flesta lär ändå att fortsätta rapportera från presscentret då EBU har lagt in en ny regel i år som delvis förbjuder att olika fanssajter med flera filmar av hela repetitioner och lägger ut på nätet. Därför publiceras endast smygklipp från EBU på drygt 30-40 sekunder per land, och dessa klipp kommer denna gång från EBU:s kameror och inte från en sämre publikkameravinkel.

För de direktkvalificerade länderna gäller följande: varje land 30 minuter till godo på scenen. Utöver det sker en del konsultationer bakom scenen t.ex. med hår- och sminkavdelningen, in-earing och säkerhetsfrågor. Varje land får också en kortare konsultation i Viewing room och avslutar sedan dagen med en kortare pressträff med den ackrediterade presskåren. När de direktkvalificerade länderna repeterar är arenan stängd för alla utom produktionspersonalen. Övrig ackrediterad press rapporterar från det närliggande presscentret. Notera de klipp som släpps från dessa repetitioner enbart är smygklipp på ca 30-40 sekunder filmade ur publikvinkel, vilket gör att upplevelsen av såväl ljud som bild är betydligt sämre än vad den egentligen möjligen är.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen