Världsstjärnan Avicii har avlidit


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Avicii år 2014. Foto: The Perfect World Foundation/Wikimedia Commons.

PANELEN INFORMERAR. På fredagskvällen den 20 april 2018 kom det mycket tragiska beskedet att den svenska DJ:n och musikproducenten Avicii, alias Tim Bergling, har avlidit. Han blev endast 28 år gammal.

Tim Bergling föddes den 8 september 1989. Han var son till Anki Lidén och Klas Bergling. Han växte upp på Östermalm i Stockholm.

År 2006 började Tim skapa housemusik som en hobby, och två år senare startade han ett samarbete med klubbarrangören Arash Pournouri. Detta var början på hans stora karriär som gick över hela världen. Från år 2010 och framåt kom de stora succéerna med låtar som Levels (2011), Wake Me Up (2013) och Hey Brother (2013), som direkt blev en världshits. Tim turnerade runt under artistnamnet Avicii i flera år över hela världen och gjorde utsålda hus tills han i mars 2016 meddelade att han skulle sluta turnera, och han gjorde sitt sista stopp i Malmö i augusti 2016.

 

Skapade även musik till Eurovision 2013

Tim Bergling hann under sitt artistnamn släppa en rad singlar samt ett antal musikalbum. Ett stort antal av låtarna var i samarbete med en rad olika artister från hela världen som t.ex. Madonna, Coldplay, Lenny Kravitz och Robbie Williams. Under 2013 var han en av kreatörerna (tillsammans med Björn Ulvaeus och Benny Andersson) i skapandet av låten “We Write The Story” som användes som introlåt till finalen av Eurovision 2013 i Malmö. Se detta maffiga intro i klippet nedanför:

 

Avled i Oman

Den 20 april meddelade Aviciis publicist Ebba Lindqvist det mycket sorgliga beskedet att Tim Bergling hade avlidit. Tim Bergling befann sig vid dödstillfället i Oman.

Tim Bergling blev endast 28 år gammal.

 

PS: För dig som vill veta mer om Tim Berglings liv finns en dokumentärfilm om honom att se här (länken fungerar till 30/7 2018). Dokumentären är gjord av regissören Levan Tsikurishvili.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen