Eurovision 2018: Scenen är färdigställd


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Scenen snett ovanifrån. Foto: Thomas Hanses/EBU

EUROVISION 2018. Tidigare i veckan färdigställdes scenen i Altice Arena i Lissabon och efter tekniktester och stand-in-genrep nu är scenen nu redo att ta emot alla årets 43 länder.

I år (2018) sänds Eurovision 2018 från Portugals huvudstad Lissabon efter Salvador Sobrals överväldigande seger med nytt poängrekord. Så efter närmare 53 års väntan fick äntligen portugisiska TV-bolaget RTP äran att bjuda in Europa till Portugal i Eurovisiontävlingen.

Själva scenen är skapad av Florian Wieder, som även skapade scenen i Wien 2015. Precis som den känns årets scen väldigt futuristisk i sin form. En nyhet för året är att det inte är en enda LED-vägg i varken golvet, väggarna eller taket. Så istället för att visa upp en massa bilder i bakgrunden eller i golvet (som det varit de senaste åren) får artisterna nu förlita sig på ljussättning och sin egen scenografi.

När scenskissen släpptes tidigare i vintras sade Florian Wieder till Eurovision.tv att han hade inspirerats av fyra saker rörande portugisisk kultur: navigation (symbolen i landets flagga), havet (känsla av frihet och lugn), skepp (portugisernas färd över havet) och kartor (Lissabon i centrum).

 

Green room

Altice Arena är en rätt stor arena som enligt skissen tar in drygt 10 000 åskådare. Även i år är parkettplatserna ståplatser, medan läktarsektionerna är sittplatser. Green room är placerad mittemot scenen, strax under mittsektionens läktare. Så här ser det ut:

Foto: Thomas Hanses/EBU

 

Nu väntar 8 dagar med scenrepetitioner innan det är dags för årets stora höjdpunkt med två semifinaler och en final!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen