Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2018: Scenen är färdigställd

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2018. Tidigare i veckan färdigställdes scenen i Altice Arena i Lissabon och efter tekniktester och stand-in-genrep nu är scenen nu redo att ta emot alla årets 43 länder.

I år (2018) sänds Eurovision 2018 från Portugals huvudstad Lissabon efter Salvador Sobrals överväldigande seger med nytt poängrekord. Så efter närmare 53 års väntan fick äntligen portugisiska TV-bolaget RTP äran att bjuda in Europa till Portugal i Eurovisiontävlingen.

Själva scenen är skapad av Florian Wieder, som även skapade scenen i Wien 2015. Precis som den känns årets scen väldigt futuristisk i sin form. En nyhet för året är att det inte är en enda LED-vägg i varken golvet, väggarna eller taket. Så istället för att visa upp en massa bilder i bakgrunden eller i golvet (som det varit de senaste åren) får artisterna nu förlita sig på ljussättning och sin egen scenografi.

När scenskissen släpptes tidigare i vintras sade Florian Wieder till Eurovision.tv att han hade inspirerats av fyra saker rörande portugisisk kultur: navigation (symbolen i landets flagga), havet (känsla av frihet och lugn), skepp (portugisernas färd över havet) och kartor (Lissabon i centrum).

 

Green room

Altice Arena är en rätt stor arena som enligt skissen tar in drygt 10 000 åskådare. Även i år är parkettplatserna ståplatser, medan läktarsektionerna är sittplatser. Green room är placerad mittemot scenen, strax under mittsektionens läktare.

 

Nu väntar 8 dagar med scenrepetitioner innan det är dags för årets stora höjdpunkt med två semifinaler och en final!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen