Eurovision 2018: Scenen är färdigställd


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Scenen snett ovanifrån. Foto: Thomas Hanses/EBU

EUROVISION 2018. Tidigare i veckan färdigställdes scenen i Altice Arena i Lissabon och efter tekniktester och stand-in-genrep nu är scenen nu redo att ta emot alla årets 43 länder.

I år (2018) sänds Eurovision 2018 från Portugals huvudstad Lissabon efter Salvador Sobrals överväldigande seger med nytt poängrekord. Så efter närmare 53 års väntan fick äntligen portugisiska TV-bolaget RTP äran att bjuda in Europa till Portugal i Eurovisiontävlingen.

Själva scenen är skapad av Florian Wieder, som även skapade scenen i Wien 2015. Precis som den känns årets scen väldigt futuristisk i sin form. En nyhet för året är att det inte är en enda LED-vägg i varken golvet, väggarna eller taket. Så istället för att visa upp en massa bilder i bakgrunden eller i golvet (som det varit de senaste åren) får artisterna nu förlita sig på ljussättning och sin egen scenografi.

När scenskissen släpptes tidigare i vintras sade Florian Wieder till Eurovision.tv att han hade inspirerats av fyra saker rörande portugisisk kultur: navigation (symbolen i landets flagga), havet (känsla av frihet och lugn), skepp (portugisernas färd över havet) och kartor (Lissabon i centrum).

 

Green room

Altice Arena är en rätt stor arena som enligt skissen tar in drygt 10 000 åskådare. Även i år är parkettplatserna ståplatser, medan läktarsektionerna är sittplatser. Green room är placerad mittemot scenen, strax under mittsektionens läktare. Så här ser det ut:

Foto: Thomas Hanses/EBU

 

Nu väntar 8 dagar med scenrepetitioner innan det är dags för årets stora höjdpunkt med två semifinaler och en final!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen