Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Efter 35 år släpper ABBA två nya låtar

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


abba_on_stage

Bild från en tillställning sommaren 2016 då ABBA tillfälligt blev återförenade på scen. Foto: Niklas Strömstedt.

PANELEN TIPSAR. Sedan popgruppen ABBA splittrades i början av 1980-talet har det inte släppts någon ny musik från dem. Men nu 35 år senare har gruppen träffats och spelat in två nya låtar som kommer att släppas till en ny ABBA-show.

 

Vad har hänt?

Ni hör rätt – ABBA kommer att “återförenas” i en tv-show i samarbete med brittiska BBC och amerikanska NBC. Men det är dock inte de fysiska personerna i den forna gruppen (Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Anni-Frid Lyngstad) som ska stå på scenen, utan det handlar om att man har skapat “Abbatarer” av de fyra ABBA-medlemmarna som kommer att framföra låtar i showen. I skapandet av showen satte sig de forna medlemmarna tillsammans i musikstudion för första gången på väldigt många år och fick tillbaka kreativiteten från förr. Och då passade man på att också göra två nya låtar som släpps till att showen startar.

Att ABBA skulle återförenas som Abbatarer i höst bekräftades tidigare denna månad, men först nu i slutet av april kom också beskedet att två nya låtar har spelats in. De två nya låtarna heter “Don’t shut me down” och “I still have faith in you”.

– I still have faith in you, kommer att finnas med i det tv-progam som NBC och BBC producerar och som kommer sändas i december. Och där är inte ABBA med i sitt verkliga jag utan det är deras digitala alter egon som kommer vara med där och framföra den här låten, säger ABBA:s manager Görel Hanser i ett pressmeddelande.

 

Om ABBA

ABBA är en av världens mest framgångsrika popgrupper som under sin aktiva gruppkarriär som varade mellan åren 1972-1982 sålde över 400 miljoner skivor världen över, och som efter splittringen har fortsatt vara en succégrupp. ABBA fick sitt stora internationella genombrott då de för Sverige vann Eurovision Song Contest 1974 med låten Waterloo“, som än idag är en mycket älskad låt bland många Eurovisionfans. “Waterloo” brukar i stort sett alltid hamna i toppen av ESCRadios årliga topp 250-omröstning.

ABBA har efter sin splittring inte haft många gemensamma träffar vid offentliga tillställningar och har till dags dato bara uppträtt fåtal gånger. Däremot har de synts till på bild tillsammans, t.ex. när den första Mamma Mia-filmen hade premiär år 2008.

 

Vad tycker du om ABBA:s låtsläpp och show-planer? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen