Edward af Sillén och Sanna Nielsen kommenterar Eurovision 2018 för SVT


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Foto: Jan Danielsson/SVT.

EUROVISION 2018. Det blir Edward af Sillén och Sanna Nielsen som kommer att kommentera Eurovision 2018 för SVT:s räkning. För Edward af Sillén bli det nu åttonde gången som han kommenterar Eurovision i TV och för Sanna Nielsen andra gången.

Senast vi såg denna duo var vid Eurovision 2015 i Wien då Måns Zelmerlöw tog hem hela segern med låten “Heroes”. I år är det dags igen, för Sanna blir det andra gången och för Edward åttonde gången. Faktum är att Edward af Sillén har kommenterat Eurovision varje år sedan år 2009, utom åren 2013 och 2016 eftersom att han då arbetade med manuset för showen. Edward och Sanna kommer att guida tittarna genom bägge semifinalerna den 8:e och 10:e maj och sedan även i finalen den 12:e maj.

Carolina Norén kommer enligt uppgifter återigen vara kommentator för Sveriges Radios räkning, vilket gör det till hennes 20:e Eurovision-kommentatorsår i rad.

 

Kommentatorer för SVT de senaste fem åren

  • 2017: Måns Zelmerlöw och Edward af Sillén
  • 2016: Lotta Bromé
  • 2015: Sanna Nielsen och Edward af Sillén
  • 2014: Malin Olsson och Edward af Sillén
  • 2013: Josefine Sundström

 

Uppdraget att dela ut Sveriges jurypoäng i finalen

Enligt uppgifter har uppdraget att dela ut Sveriges jurypoäng i finalen den 12:e maj gått till årets Melodifestivaltvåa – Felix Sandman. De senaste åren har uppdraget gått till följande personer:

 

  • 2017: Wiktoria (artist)
  • 2016: Gina Dirawi (programledare)
  • 2015: Mariette (artist)
  • 2014: Alcazar (musikgrupp)
  • 2013: Yohio (artist).

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen