Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Edward af Sillén och Sanna Nielsen kommenterar Eurovision 2018 för SVT

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: Jan Danielsson/SVT.

EUROVISION 2018. Det blir Edward af Sillén och Sanna Nielsen som kommer att kommentera Eurovision 2018 för SVT:s räkning. För Edward af Sillén bli det nu åttonde gången som han kommenterar Eurovision i TV och för Sanna Nielsen andra gången.

Senast vi såg denna duo var vid Eurovision 2015 i Wien då Måns Zelmerlöw tog hem hela segern med låten “Heroes”. I år är det dags igen, för Sanna blir det andra gången och för Edward åttonde gången. Faktum är att Edward af Sillén har kommenterat Eurovision varje år sedan år 2009, utom åren 2013 och 2016 eftersom att han då arbetade med manuset för showen. Edward och Sanna kommer att guida tittarna genom bägge semifinalerna den 8:e och 10:e maj och sedan även i finalen den 12:e maj.

Carolina Norén kommer enligt uppgifter återigen vara kommentator för Sveriges Radios räkning, vilket gör det till hennes 20:e Eurovision-kommentatorsår i rad.

 

Kommentatorer för SVT de senaste fem åren

  • 2017: Måns Zelmerlöw och Edward af Sillén
  • 2016: Lotta Bromé
  • 2015: Sanna Nielsen och Edward af Sillén
  • 2014: Malin Olsson och Edward af Sillén
  • 2013: Josefine Sundström

 

Uppdraget att dela ut Sveriges jurypoäng i finalen

Enligt uppgifter har uppdraget att dela ut Sveriges jurypoäng i finalen den 12:e maj gått till årets Melodifestivaltvåa – Felix Sandman. De senaste åren har uppdraget gått till följande personer:

 

  • 2017: Wiktoria (artist)
  • 2016: Gina Dirawi (programledare)
  • 2015: Mariette (artist)
  • 2014: Alcazar (musikgrupp)
  • 2013: Yohio (artist).

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen