“A Matter Of Time” för Belgien i Eurovision 2018


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Sångerskan Laura Groeseneken. Foto hämtat från Eurovision.tv

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Belgiens nationella TV-bolag VRT har kommit med besked om att det blir låten “A Matter Of Time” som blir det bidrag som artisten Sennek (alias Laura Groeseneken) ska framföra i Eurovision 2018. Detta presenterades den 5:e mars 2018.

 

Vad har hänt?

Det var redan i slutet av september förra året som TV-bolaget VRT i Belgien kom med beskedet att de internt valt ut sångerskan Laura Groeseneken (bilden ovan) som representant för Belgien i Eurovision 2018. Efter det har det bara kommit mindre besked om att Laura kommer att tävla under sitt artistnamn Sennek samt att Belgien satsar för seger i årets tävling. Själva tävlingsbidraget presenterades officiellt den 5:e mars 2018.

Bidraget som Sennek ska framföra heter “A Matter Of Time” och låter lite Bond-inspirerat, men då ska man komma ihåg att Sennek har deltagit i en James Bond-konsert en gång tidigare (007 in Concert). Låten har text och musik av Laura Groeseneken, Alex Callier och Maxime Tribeche.

 

Så här ser musikvideon ut:

 

Efter tre mycket framgångsrika år i Eurovisionen med idel topplaceringar är förväntningarna stora på landet. Så vi får se om Sennek lyckas få Belgien till ännu en topplacering, denna gång i Lissabon.

Kommentera gärna vad du tycker om Belgiens val av bidrag!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen