Österrikes Cesár Sampson tävlar med låten “Nobody But You” i Eurovision 2018

Av ESC-Panelen | Publicerad

Publicerad

Artisten Cesár Sampson representerar Österrike 2018. Foto hämtat från Eurovision.tv.

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Nu står det klart vilket bidrag som Österrikes internvalda artist Cesár Sampson kommer att tävla med i Eurovision 2018. Låten som är utvald heter “Nobody But You” och den släpptes officiellt fredagen den 9:e mars.

Österrikes nationella TV-bolag ORF meddelade redan i december förra året (2017) att man hade internt valt ut sångaren Cesár Sampson att representera Österrike i Eurovision 2018. Då hade ingen information om tävlingsbidraget släppts, men relativt snart stod det klart att det också skulle väljas internt. Först nu i mars släpptes bidraget, som heter “Nobody But You”, officiellt. Låten har text och musik av trion Boris Milanov, Eman Faiz och Sebastian Arman.

Så här ser musikvideon till låten ut:

 

Om artisten

Sångaren Cesár Sampson har varit i musikbranschen en längre tid. Redan som sjuttonåring började han turnera med flera välkända österrikiska artister världen över. Men på senare tid har han mer arbetat bakom kulisserna som låtskrivare och musikproducent i internationella produktioner. Han har även två stycken Eurovisionbidrag med i bagaget, nämligen Bulgariens bägge bidrag 2016 och 2017 som tog Bulgarien upp till toppen av Eurovisionen igen. Cesár Sampson var nämligen av låtskrivarna i teamet Symphonix International som producerade dessa låtar. Men nu tar Cesár alltså klivet upp på scenen för sitt hemland Österrike.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

  Tillbaka till toppen

ESC-Panelen