Österrike tävlar med låten “Nobody But You” i Eurovision 2018


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Artisten Cesár Sampson representerar Österrike 2018. Foto hämtat från Eurovision.tv.

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Nu står det klart att Österrikes internvalda artist Cesár Sampson kommer att tävla med låten “Nobody But You” i Eurovision 2018. Den släpptes officiellt fredagen den 9:e mars 2018.

Så här ser musikvideon till låten ut:

 

Vad har hänt?

Österrikes nationella TV-bolag ORF meddelade redan i december förra året (2017) att man hade internt valt ut sångaren Cesár Sampson att representera Österrike i Eurovision 2018. Då hade ingen information om tävlingsbidraget släppts, men relativt snart stod det klart att det också skulle väljas internt. Först nu i mars släpptes bidraget, som heter “Nobody But You”, officiellt. Låten har text och musik av trion Boris Milanov, Eman Faiz och Sebastian Arman.

 

Om artisten

Sångaren Cesár Sampson har varit i musikbranschen en längre tid. Redan som sjuttonåring började han turnera med flera välkända österrikiska artister världen över. Men på senare tid har han mer arbetat bakom kulisserna som låtskrivare och musikproducent i internationella produktioner. Han har även två stycken Eurovisionbidrag med i bagaget, nämligen Bulgariens bägge bidrag 2016 och 2017 som tog Bulgarien upp till toppen av Eurovisionen igen. Cesár Sampson var nämligen av låtskrivarna i teamet Symphonix International som producerade dessa låtar. Men nu tar Cesár alltså klivet upp på scenen för sitt hemland Österrike.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen