Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Österrike tävlar med låten “Nobody But You” i Eurovision 2018

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Nu står det klart att Österrikes internvalda artist Cesár Sampson kommer att tävla med låten “Nobody But You” i Eurovision 2018. Den släpptes officiellt fredagen den 9:e mars 2018.

Så här ser musikvideon till låten ut:

 

Vad har hänt?

Österrikes nationella TV-bolag ORF meddelade redan i december förra året (2017) att man hade internt valt ut sångaren Cesár Sampson att representera Österrike i Eurovision 2018. Då hade ingen information om tävlingsbidraget släppts, men relativt snart stod det klart att det också skulle väljas internt. Först nu i mars släpptes bidraget, som heter “Nobody But You”, officiellt. Låten har text och musik av trion Boris Milanov, Eman Faiz och Sebastian Arman.

 

Om artisten

Sångaren Cesár Sampson har varit i musikbranschen en längre tid. Redan som sjuttonåring började han turnera med flera välkända österrikiska artister världen över. Men på senare tid har han mer arbetat bakom kulisserna som låtskrivare och musikproducent i internationella produktioner. Han har även två stycken Eurovisionbidrag med i bagaget, nämligen Bulgariens bägge bidrag 2016 och 2017 som tog Bulgarien upp till toppen av Eurovisionen igen. Cesár Sampson var nämligen av låtskrivarna i teamet Symphonix International som producerade dessa låtar. Men nu tar Cesár alltså klivet upp på scenen för sitt hemland Österrike.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen