Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Melodifestivalen 2018: Vad händer inför finalen?

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2018. Inför lördagens final i Melodifestivalen 2018 händer en rad olika events och händelser. Förutom scenrepetitioner och genrep blir det välkomstfest i Stockholms största galleria – Mall of Scandinavia.

 

Onsdag 7 mars

Välkomstfest i Mall of Scandinavia

Till skillnad från de tidigare veckorna i årets Melodifestival hålls finalens välkomstfest redan på onsdagen (istället för torsdagen). Under titeln “Unexpected Party” bjuder gallerian in alla som vill till Water Plaza i gallerian till ett färgsprakande festcenter. Gallerian ligger bara ett stenkast från Friends Arena där finalen kommer att äga rum på lördag.

Välkomstfesten pågår mellan kl. 18:00 till 19:30 under ledning av SVT-profilen Jovan Radomir.

 

Repetitioner utanför scenen

Under onsdagen genomför artisterna också torr-repetitioner, dvs. de repeterar i en annan lokal än på scenen. Detta för att produktionen ska gå igenom alla framträdanden inför torsdagens repetitioner. Artisterna repeterar enligt den ordning som de ropades upp att gå till final i.

 


 

Torsdag 8 mars

Scenrepetitioner

Under större delen av torsdagsförmiddagen och eftermiddagen pågår repetitioner inne i Friends Arena där presskåren på plats rapporterar direkt om hur repetitionerna går. På kvällen släpper SVT korta klipp från varje repetition.

Repetitionerna förväntas pågå från tidig morgon till sen kväll.

 

 


 

Fredag 9 mars

I arenan

Under dagens inledning hålls ett hemligt genrep där enbart produktionen är välkommen att delta. Anledningen är att man vill testa saker inför det genrep som äger rum samma kväll.

På kvällen, med start kl. 19:00 CET pågår det första publika genrepet i Friends Arena. Det är dock inte fullsatt i arenan vid tillfället utan arenan brukar enbart vara fylld till en tredjedel av sin kapacitet. Till skillnad från övriga veckors först genrep är detta ett väldigt viktigt genrep för artisterna eftersom att de 11 internationella jurygrupper som röstar i finalen avlägger sina poäng denna kväll. Dock sker det i hemlighet, exakt fördelning avslöjas först under lördagens direktsändning.

I genrepet genomförs juryns poängutdelning och en vinnare utses, men alla dessa resultat är fejkade och detta för att SVT vill testa produktionen. Till exempel brukar det vara huskören som “vinner” och får framföra en låt som vinnarnummer.

Efter genrepet kommer Melodifestivalklubben med sin publikundersökning där det ska bli mycket intressant att se vem publiken tror kommer att vinna.

 


 

Lördag 10 mars – finaldagen

Aktiviteter i Mall of Scandinavia

Under förmiddagen och eftermiddagen sker det en del evenemang i Mall of Scandinavia med SVT och SR, däribland finns Radioapan och Bolibompas drakshow på scenen.

På eftermiddagen sker det sista publika genrepet inför finalens direktsändning.

Klockan 18:00 CET får ni reda på vem ni läsare vill ha som vinnare.

 

Direktsändning

Klockan 20:00 CET startar direktsändningen av finalen i Melodifestivalen 2018. Inför sändningen kommer SVT Nyheter hålla i ett uppsnacksprogram mellan kl. 19:30 och 20:00 CET.

Omkring 22:00 CET är finalen avgjord och vi har en ny vinnare som får ta emot sångfågeln och publikens jubel.

Därefter blir det festligheter hela natten innan tävlingen packas ihop för i år och vinnaren får efter champagne, dans och mingel nyktra till för att börja förbereda sig för sitt framträdande på scenen i Lissabon den 10:e maj.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen