Melodifestivalen 2018: Så här tror genrepspubliken om Andra chansens utgång


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

De tävlande i Andra chansen. Foto & montage: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2018. Lördagen den 3:e mars 2018 avgörs uppsamlingsheatet Andra chansen i Melodifestivalen 2018. I vanlig ordning har Melodifestivalklubben tillfrågat genrepspubliken om vilka de tror går vidare.

Så här tror den tillfrågade genrepspubliken i Kristianstad (enligt Melodifestivaklubben):

 

  1. Méndez – “Everyday”, 170 röster (32%)
  2. Sigrid Bernson – “Patrick Swayze”, 101 röster (19%)
  3. Felix Sandman – “Every Single Day“, 93 röster (17%)
  4. Mimi Werner – “Songburning”, 47 röster (9%)
  5. Renaida- “All The Feels”, 38 röster (7%)
  6. Moncho – “Cuba libre”, 35 röster (6,5%)
  7. Margaret – “In my cabana”, 29 röster (5,5%)
  8. Olivia Eliasson – “Never Learn“, 20 röster (4%)

 

Totalt svarade 533 personer i denna undersökning.

Notera att ordningen följer inte duellernas ordning, utan är en sammanställd topp 8.

 

Vad visar undersökningen?

Ska man tolka detta resultat anser genrepspubliken att de bättre låtarna kommer mot slutet av programmet. Både Méndez och Sigrid Bernson som möts i fjärde duellen får här flest respektive näst flest röster, följt av Felix Sandman och Mimi Werner. Dock verkar Melodifestivalklubben inte ha ställt frågan duell för duell, vilket gör resultatet något svårtolkat. Men ska vi anta att det är duell för duell så tror genrepspubliken att Moncho, Renaida, Felix Sandman och Méndez går till final.

 

Om undersökningen

Svenska Melodifestivalklubben (OGAE Sweden) genomför inför varje sändning av Melodifestivalen en publikundersökning där man frågar publiken vem de tror mest på i startfältet. Undersökningen ska inte ses som varken vetenskaplig eller mätbar eftersom detta resultat bara är en indikation om vad en mindre del av publiken kvällen före direktsändningen tycker. Först under direktsändningen avgörs allt.

Imorgon lördag kl. 18:00 CET kommer resultatet av vår veckoundersökning, så håll utkik på sajten efter den!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen