Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Melodifestivalen 2018: Så här tror genrepspubliken om Andra chansens utgång

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


De tävlande i Andra chansen. Foto & montage: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2018. Lördagen den 3:e mars 2018 avgörs uppsamlingsheatet Andra chansen i Melodifestivalen 2018. I vanlig ordning har Melodifestivalklubben tillfrågat genrepspubliken om vilka de tror går vidare.

Så här tror den tillfrågade genrepspubliken i Kristianstad (enligt Melodifestivaklubben):

 

  1. Méndez – “Everyday”, 170 röster (32%)
  2. Sigrid Bernson – “Patrick Swayze”, 101 röster (19%)
  3. Felix Sandman – “Every Single Day“, 93 röster (17%)
  4. Mimi Werner – “Songburning”, 47 röster (9%)
  5. Renaida- “All The Feels”, 38 röster (7%)
  6. Moncho – “Cuba libre”, 35 röster (6,5%)
  7. Margaret – “In my cabana”, 29 röster (5,5%)
  8. Olivia Eliasson – “Never Learn“, 20 röster (4%)

 

Totalt svarade 533 personer i denna undersökning.

Notera att ordningen följer inte duellernas ordning, utan är en sammanställd topp 8.

 

Vad visar undersökningen?

Ska man tolka detta resultat anser genrepspubliken att de bättre låtarna kommer mot slutet av programmet. Både Méndez och Sigrid Bernson som möts i fjärde duellen får här flest respektive näst flest röster, följt av Felix Sandman och Mimi Werner. Dock verkar Melodifestivalklubben inte ha ställt frågan duell för duell, vilket gör resultatet något svårtolkat. Men ska vi anta att det är duell för duell så tror genrepspubliken att Moncho, Renaida, Felix Sandman och Méndez går till final.

 

Om undersökningen

Svenska Melodifestivalklubben (OGAE Sweden) genomför inför varje sändning av Melodifestivalen en publikundersökning där man frågar publiken vem de tror mest på i startfältet. Undersökningen ska inte ses som varken vetenskaplig eller mätbar eftersom detta resultat bara är en indikation om vad en mindre del av publiken kvällen före direktsändningen tycker. Först under direktsändningen avgörs allt.

Imorgon lördag kl. 18:00 CET kommer resultatet av vår veckoundersökning, så håll utkik på sajten efter den!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen