Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Melodifestivalen 2018: Genrepspubliken tror på…

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2018 – FINALEN. Imorgon lördag 10:e mars ska det avgöras vilken av finalens 12 tävlande i årets Melodifestival som kommer att bli vinnaren och därmed Sveriges nästa representant i Eurovision Song Contest. Efter fredagens genrep anordnade Melodifestivalklubben årets sista publikundersökning (åtminstone i Sverige) och nu har deras resultat offentliggjorts.

Den tillfrågade genrepspubliken röstade så här:

 

 1. Benjamin Ingrosso – “Dance You Off”, 216 röster (22,5%)
 2. Samir & Viktor – “Shuffla”, 153 röster (15,9%)
 3. LIAMOO – “Last Breath”, 96 röster (10%)
 4. Mendez – “Everyday”, 88 röster (9,1%)
 5. Mariette – “For You”, 87 röster (9%)
 6. Felix Sandman – “Every Single Day”, 77 röster (8%)
 7. Rolandz – “Fuldans”, 61 röster (6,3%)
 8. Renaida – “All the feels”, 53 röster (5,5%)
 9. John Lundvik – “My turn”, 42 röster (4,4%)
 10. Margaret – “In my cabana”, 40 röster (4,2%)
 11. Martin Almgren – “A Bitter Lullaby”, 26 röster (2,7%)
 12. Jessica Andersson – “Party Voice”, 23 röster (2,4%)

 

Totalt svarade 962 personer i denna undersökning.

 

Kommentar

Genrepspubliken har alltså Benjamin Ingrosso som etta, vilket i och för sig inte är märkligt med tanke på det favoritskap han har samlat på sig den senaste tiden. Låten ligger även etta hos oddssättarna och i den internationella panel som SVT-bloggen (Gustav Dahlanders expertblogg) använde under veckan med personligheter från de 11 länder som röstar (notera att i den undersökningen ingick inga jurymedlemmar som ska rösta i sändningen utan det var andra personligheter som röstade).

Samir & Viktor hamnar tvåa i undersökningen, men har enligt oddssättarna inte lika stora chanser till en så bra placering. I skrivande stund ligger de sexa hos oddsen. En kandidat som oddsen tror betydligt mer på är Felix Sandman, som i Melodifestivalklubbens undersökning hamnade sexa. Genrepspubliken underskattar även John Lundvik, åtminstone om oddssättarna får komma med en åsikt (John ligger just nu trea i oddsen till segern).

Som synes hamnade Jessica Andersson sist i publikens undersökning, och hon har förvisso bara åttonde plats hos oddsen. Men allra sist hos oddsen är Renaida, som just nu (om oddsen får bestämma) ligger sist i listan om segern.

Vi får se om dessa resultat står sig under lördagens direktsändning, eller om det blir någon helt annan som både internationella juryerna och tv-tittarna röstar fram som vinnare.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen