Melodifestivalen 2018: Genrepspubliken tror på…


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

MELODIFESTIVALEN 2018 – FINALEN. Imorgon lördag 10:e mars ska det avgöras vilken av finalens 12 tävlande i årets Melodifestival som kommer att bli vinnaren och därmed Sveriges nästa representant i Eurovision Song Contest. Efter fredagens genrep anordnade Melodifestivalklubben årets sista publikundersökning (åtminstone i Sverige) och nu har deras resultat offentliggjorts.

Den tillfrågade genrepspubliken röstade så här:

 

 1. Benjamin Ingrosso – “Dance You Off”, 216 röster (22,5%)
 2. Samir & Viktor – “Shuffla”, 153 röster (15,9%)
 3. LIAMOO – “Last Breath”, 96 röster (10%)
 4. Mendez – “Everyday”, 88 röster (9,1%)
 5. Mariette – “For You”, 87 röster (9%)
 6. Felix Sandman – “Every Single Day”, 77 röster (8%)
 7. Rolandz – “Fuldans”, 61 röster (6,3%)
 8. Renaida – “All the feels”, 53 röster (5,5%)
 9. John Lundvik – “My turn”, 42 röster (4,4%)
 10. Margaret – “In my cabana”, 40 röster (4,2%)
 11. Martin Almgren – “A Bitter Lullaby”, 26 röster (2,7%)
 12. Jessica Andersson – “Party Voice”, 23 röster (2,4%)

 

Totalt svarade 962 personer i denna undersökning.

 

Kommentar

Genrepspubliken har alltså Benjamin Ingrosso som etta, vilket i och för sig inte är märkligt med tanke på det favoritskap han har samlat på sig den senaste tiden. Låten ligger även etta hos oddssättarna och i den internationella panel som SVT-bloggen (Gustav Dahlanders expertblogg) använde under veckan med personligheter från de 11 länder som röstar (notera att i den undersökningen ingick inga jurymedlemmar som ska rösta i sändningen utan det var andra personligheter som röstade).

Samir & Viktor hamnar tvåa i undersökningen, men har enligt oddssättarna inte lika stora chanser till en så bra placering. I skrivande stund ligger de sexa hos oddsen. En kandidat som oddsen tror betydligt mer på är Felix Sandman, som i Melodifestivalklubbens undersökning hamnade sexa. Genrepspubliken underskattar även John Lundvik, åtminstone om oddssättarna får komma med en åsikt (John ligger just nu trea i oddsen till segern).

Som synes hamnade Jessica Andersson sist i publikens undersökning, och hon har förvisso bara åttonde plats hos oddsen. Men allra sist hos oddsen är Renaida, som just nu (om oddsen får bestämma) ligger sist i listan om segern.

Vi får se om dessa resultat står sig under lördagens direktsändning, eller om det blir någon helt annan som både internationella juryerna och tv-tittarna röstar fram som vinnare.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Eurovision 2019

Inför Finalen

Panelens topplista

Repetitionsbloggen

Nyheter


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen