Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Här är vår LIVE-rapport från Finalen i Melodifestivalen 2018)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2018 – LIVE. Under finalen liverapporterade Hollac16. Läs hans kommentarer nedan.

 

Live Blog LIVE-rapportering från Finalen i Melodifestivalen 2018

 

[restrict]

Vill du även följa TV-sändningen så klicka då på LIVE-knappen:

LIVE I SVT 1

 

Info om röstningsnummer och tävlingsupplägg

FÖR ATT TELEFON-/SMS-/APP-RÖSTA:

  • – Ring 099-208 XX eller 099-908 XX (byt ut XX mot bidragets startnummer).
  • – Skicka ett SMS med bidragets startnummer till 72 211 eller 72 999.
  • – Ladda ned Melloappen (på Google Play respektive Itunes) så kan du också hjärtrösta gratis upp till 5 gånger per bidrag.

 

Viktigt att känna till:

  • – Samtalsnummer 099-208 XX respektive SMS-nummer 72 211 kostar 3,60 kr per samtal/SMS.
  • – Samtalsnummer 099-908 XX respektive SMS-nummer 72 999 kostar 9,90 kr per samtal/SMS, men då skänker du också en viss del av den summan till Radiohjälpen.
  • – Hjärtröstningen är inte begränsad till liveframträdande, utan du kan när som helst under sändningen (så länge det är röstning som pågår) fördela dina hjärtröster som du själv vill. Observera att du kan endast rösta fem gånger per bidrag genom hjärtröster, och att det kan kräva upp till 20 klick för att få ut rösterna.

 

UPPLÄGG & RÖSTNINGSREGLER:

I finalen framförs först de 12 bidragen samtidigt som tittarna kan telefon-, SMS- och hjärtrösta (genom Melodifestivalens app). Därefter avger de 11 länderna sina poäng, följt av att tittarna delar ut sina poäng. Nytt för i år är att poängskalan går helt och hållet enligt Eurovisionens skala. I korthet kan man säga att varje jurygrupp delar ut poäng till tio av tolv bidrag och förutom 12, 10, 8, 6, 4, 2 och 1 poäng delar varje jurygrupp också ut 3, 5 och 7 poäng till bidragen. På exakt samma sätt som i Eurovisionen! Tittarnas poäng är även i år fördelat procentuellt, vilket gör att poängsummorna kan variera beroende på vem som mest och minst.

Den totala summan som juryerna delar ut är 696 poäng och den totala summan tittarna delar ut är exakt lika stor, alltså 696 poäng.

 

Tittarpoängen räknas ut så här: Andelen enskilda telefon- SMS- och hjärtröster ett bidrag får divideras med andelen totalröster alla bidrag får. Detta ger en procentsats mellan 0 och 100 procent. Den procentsatsen multipliceras med 696 poäng vilket ger en poängsiffra mellan 0 och 696 poäng. Om poängsiffran blir i halvformat (t.ex. 10,4 poäng eller 10,8 poäng) avrundas den till närmaste heltal.

[/restrict]

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen