Jessica Mauboy tävlar med låten “#We Got Love” i Eurovision 2018

Av ESC-Panelen | Publicerad

Publicerad

Foto: theharbouragency.com

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Efter en tids spekulationer (och eventuella demoläckor) har nu det australienska Eurovisionbidraget släppts officiellt. Det handlar om bidraget “#We Got Love” som internvalda artisten Jessica Mauboy kommer att tävla med i Lissabon i maj.

Bidraget “#We Got Love” är gjort av duon DNA (David Musumeci and Anthony Egizii) tillsammans med Jessica Mauboy. DNA låg även bakom Dami Ims Eurovisionbidrag “Sound Of Silence” som kom tvåa i finalen 2016 samt fjolårets bidrag “Don’t Come Easy” som tog Isaiah till en niondeplats i Kievfinalen.

Den officiella musikvideon till årets australiska låt “#We Got Love” släpptes officiellt som musikvideo den 8:e mars och den ser ut som följer:

 

Om Jessica Mauboy

Det blir alltså den 28-årige sångerskan Jessica Mauboy som kommer representera Australien i Eurovision Song Contest 2018 i Lissabon. Detta besked kom redan i början av december ifjol (2017), men det är först nu som tävlingsbidraget har presenterats. Jessica Mauboy har tidigare uppträtt på Eurovision-scenen, som mellanakt under Eurovision Song Contest 2014 i Köpenhamn. Ett år efter hennes deltagande i australienska Idol år 2006 släppte Jessica sitt debutalbum och har sedan dess radat upp tio hitlåtar, de flesta av dessa har varit upptempo-låtar. Noteras bör att Jessica Mauboy blir den fjärde deltagaren som representerar Australien i Eurovision Song Contest.

 

Tre deltaganden och tre riktigt bra placeringar för Australien

Australien har varit trogna Eurovisionfans sedan 1980-talet och tack vare EBU blev de specialinbjudna att framföra en mellanakt i ESC 2014. Detta följdes upp året därpå när de blev inbjudna att tävla på riktigt. Detta för att Eurovision firade 60-årsjubileum det året. Man fick en direktplats i Eurovisionfinalen och tv-bolaget SBS satsade på stort och valde ut Guy Sebastian med låten Tonight Again som slutligen blev femma i finalen.

År 2016 blev SBS återigen specialinbjudna till tävlingen, men fick denna gång kvala till ESC-finalen genom semifinal. Detta året var man snubblande nära att vinna allting med Dami Ims Sound of Silence. Men man hamnade på andra plats efter Ukrainas Jamala.

Till 2017 blev SBS för tredje gången gillt specialinbjudna till tävlingen och kom på nionde plats med Isaiah och låten Don’t Come Easy.

Tre riktigt bra placeringar på sina hittills tre deltaganden alltså och nu till 2018 är man med och deltar för fjärde gången på raken.

Noteras bör att Australien är inbjuden efter godkännande av EBU:s referensgrupp, och skulle man vinna tävlingen så måste SBS ordna tävlingen i samarbete i och med något europeiskt land.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

  Tillbaka till toppen

ESC-Panelen