Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Australien tävlar med “#We Got Love” i Eurovision 2018

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Efter en tids spekulationer (och eventuella demoläckor) har nu det australienska Eurovisionbidraget släppts officiellt. Det handlar om bidraget “#We Got Love” som internvalda artisten Jessica Mauboy kommer att tävla med i Lissabon i maj.

Den officiella musikvideon till årets australiska låt “#We Got Love” släpptes officiellt som musikvideo den 8:e mars och den ser ut som följer:

Bidraget är gjort av duon DNA (David Musumeci and Anthony Egizii) tillsammans med Jessica Mauboy. DNA låg även bakom Dami Ims Eurovisionbidrag “Sound Of Silence” som kom tvåa i finalen 2016 samt fjolårets bidrag “Don’t Come Easy” som tog Isaiah till en niondeplats i Kievfinalen.

 

Om Jessica Mauboy

Det blir den 28-årige sångerskan Jessica Mauboy som kommer representera Australien i Eurovision Song Contest 2018 i Lissabon. Detta besked kom redan i början av december 2017, men det är först nu som tävlingsbidraget har presenterats. Jessica Mauboy har tidigare uppträtt på Eurovision-scenen, som mellanakt under Eurovision Song Contest 2014 i Köpenhamn. Ett år efter hennes deltagande i australienska Idol år 2006 släppte Jessica sitt debutalbum och har sedan dess radat upp tio hitlåtar, de flesta av dessa har varit upptempo-låtar. Noteras bör att Jessica Mauboy blir den fjärde deltagaren som representerar Australien i Eurovision Song Contest.

 

Tre deltaganden och tre riktigt bra placeringar för Australien

Australien har varit trogna Eurovisionfans sedan 1980-talet och tack vare EBU blev de specialinbjudna att framföra en mellanakt i ESC 2014. Detta följdes upp året därpå när de blev inbjudna att tävla på riktigt. Detta för att Eurovision firade 60-årsjubileum det året. Man fick en direktplats i Eurovisionfinalen och tv-bolaget SBS satsade på stort och valde ut Guy Sebastian med låten Tonight Again som slutligen blev femma i finalen.

År 2016 blev SBS återigen specialinbjudna till tävlingen, men fick denna gång kvala till ESC-finalen genom semifinal. Detta året var man snubblande nära att vinna allting med Dami Ims Sound of Silence. Men man hamnade på andra plats efter Ukrainas Jamala.

Till 2017 blev SBS för tredje gången gillt specialinbjudna till tävlingen och kom på nionde plats med Isaiah och låten Don’t Come Easy.

Tre riktigt bra placeringar på sina hittills tre deltaganden alltså och nu till 2018 är man med och deltar för fjärde gången på raken.

Noteras bör att Australien är inbjuden efter godkännande av EBU:s referensgrupp, och skulle man vinna tävlingen så måste SBS ordna tävlingen i samarbete i och med något europeiskt land.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen