Gruppen EQUINOX representerar Bulgarien i Eurovision 2018


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Foto: Dragomir Spasov

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Bulgarien är nu sista landet ut att presentera sitt artistval till Eurovision 2018. Det nationella TV-bolaget BNT har valt ut gruppen EQUINOX med låten “Bones” att tävla för Bulgarien i Eurovision 2018.

Gruppen EQUINOX består av Zhana Bergendorff, Vlado Mihailov, Georgi Simeonov, Johnny Manuel och Trey Campbell. De har satts ihop enbart för Eurovisionen, men har alla gedigen bakgrund i musikbranschen. Att denna grupp blir Bulgariens Eurovisionrepresentant 2018 avslöjades måndagen den 12:e mars. I år har man varit väldigt hemlighetsfulla kring valet av artist och bidrag, så det är först nu som valet har presenterats.

 

Kort fakta om gruppens medlemmar

  • Zhana Bergendorff vann Bulgariens upplaga av X Factor 2013 och har på hemmaplan i Bulgarien blivit en riktigt framgångsrik artist.
  • Vlado Mihailov är singer/songwriter som i andra fall syns i bulgariska grupperna Safo och Seng. Han är även skådespelare som medverkat i ett antal långfilmer i Bulgarien. Ifjol var han även körsångare till Kristian Kostovs Eurovisionbidrag.
  • Georgi Simeonov, eller JJ som han kallar sig som artist, är artist och låtskrivare som i sin början av karriären var en del av bulgariska pojkgruppen 032. Men sedan 2013 är han soloartist och har blivit rätt framgångsrik på hemmaplan.
  • Johnny Manuel kommer ursprungligen från staden Flint i Michigan, USA, och han har varit i musikbranschen sedan 14 års ålder. Ifjol deltog han i amerikanska Talang där hans framträdande med Whitney Hustons “I Have Nothing” har setts av över 270 miljoner människor i sociala medier. Han planerar nu att släppa sitt första soloalbum.
  • Trey Campbell är en av låtskrivarna till denna grupps Eurovisionbidrag. Förutom att skriva bidrag till denna grupp så har han även gjort musik till artister som Bebe Rexha, Julie Bergan och Alexandra Stan.

 

Den låt som EQUINOX ska tävla med heter “Bones” och den har text och musik av Symphonics International, vilka är låtskrivarna Borislav Milanov, Trey Campbell, Joacim Persson och Dag Lundberg. Detta gäng gjorde även Bulgariens Eurovisionbidrag förra året, som tidigare nämnt hamnade på andra plats efter Salvador Sobral vilket är Bulgariens dittills bästa placering.

 

Så här låter årets Eurovisionbidrag från Bulgarien:

 

Vad tycker du om årets bulgariska bidrag? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen