Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2018: Portugal får startnummer 8 i finalen

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2018. Under måndagen ägde årets delegationsmöte rum i Portugals huvudstad Lissabon, där alla 43 länders delegationschefer möttes i värdstaden för information om tävlingen. Utöver det var det även sista dagen att lämna in information om artist och bidrag till EBU och dessutom lottades värdlandets position i finalen.

 

Lottning av startposition för Portugal

En av de viktigaste detaljerna under själva mötet var att lotta vilken startposition som värdlandet Portugal ska ha i finalen den 12:e maj. Denna gång var det Tjeckiens delegationschef Jan Bors som fick den äran och startnumret han drog var nummer 8 av 26. Anledningen att värdlandet får ett exakt startnummer är för att inte jäv ska uppstå när finalens övriga positioner sätts. Alla övriga 25 finalister (Big Five + 20 länder som kvalar in från semifinalerna) kommer först få lotta i vilken starthalva de ska tävla i och sedan sätter producenterna startordningen.

 

Presentation av nyckelpersonerna till årets Eurovision

Det blir ett stort gäng kreativa och glada själar som ska se till att Portugals första Eurovisionarrangemang blir så bra som möjligt. EBU och portugisiska RTP har nu presenterat vilka personer som innehar nyckelpositionerna i arbetet kring tävlingen.

De involverade personerna är indelade i två team: Core team och Creative team, beroende på vilka arbetsuppgifter de har.

I Core team sitter alla chefspersoner som har med själva produktionen att göra t.ex. exekutiva producenten (högsta chefen) som i år heter João Nuno Nogueira. Sedan finns det två mellanchefer till denna person som heter Paulo Resende och Carla Bugalho som har uppdelat huvudansvar direkt till exekutiva producenten. Därutöver finns en mängd andra chefer som chef för evenemang & logistik, produktionschef (gällande bl.a. scen och teknik), säkerhetschef och presschef. Med flera.

I Creative team finns de personer som kommer att ansvara för det konstnärliga intrycket i bild som scenograf och ljusdesign. Men också roller som tävlingsproducent, som Christer Björkman även i år innehar.

Förutom Christer Björkman arbetar en del andra svenska personligheter med produktionen som Ola Melzig och Tobias Åberg.

 

Övrig information från EBU

EBU informerade även att en sista omgång biljetter kommer att säljas med start den 5:e april kl. 11:00 CET. Då släpps alla resterande biljetter som finns kvar för semifinalerna och finalen, både för genrep och direktsändningarna. Biljetter säljs som vanligt via Blueticket.pt.

Salvador Sobral kommer vara involverad i mellanakterna när Portugal står värd. Förutom vinnarlåten “Amar Pelos Dois” kommer han att framföra nytt material. Dessutom kommer RTP bjuda på traditionell fado och traditionell Eurovisionflaggparad med en DJ.

En nyhet som dök upp under delegationsmötet är att EuroClub har flyttats från den tidigare lokalen till en lokal i Eurovillage. I år kommer den enbart vara öppen för ackrediterad presskår och fans. Exakt vilken arena som tar över som lokal sades inte nu.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen