Kroatiens Franka framför låten “Crazy” i Eurovision 2018


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Foto: Srećko Rundić.

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Efter många veckors väntan har nu den officiella bidragspresentationen kommit från Kroatiens tidigare internvalda artist Franka Batelić. I år är det låten “Crazy” som ska tävla om en biljett till den stora Eurovisionfinalen i Lissabon.

 

Så här ser musikvideon ut:

 

Bakgrund till artist- och bidragsvalet

Kroatien var bland de sista länderna att meddela hur man skulle ta fram artist och bidrag till Eurovisionen. Även i år gjorde TV-bolaget HRT ett internval, och efter mycket om och men stod det i mitten av februari i år klart att HRT valt ut sångerskan Franka Batelić med låten “Crazy” som valet till Eurovision 2018.

Låten som hon ska tävla med i Eurovision är skriven och komponerad av Branimir Mihaljević som stod bakom Kroatiens Eurovisionbidrag 2010 (“Lako je sve”).

Efter Kroatiens återkomst till Eurovisionen 2016 har det blivit finalavancemang både 2016 och 2017, så frågan är om det kan bli en tredje gången gillt detta år. Återstår att se framöver.

 

Om artisten

Franka Batelić är född 1992 i Rijeka i Kroatien och hon gjorde sig år 2007 känd publikt i hemlandet efter sin medverkan i TV-programmet Showtime (kan jämföras med Idol), och två år senare deltog hon också i DORA (Kroatiens dåvarande Eurovisionuttagning), men utan att vinna. Hon deltog även i DORA 2010 men vann inte då heller. Efter år 2011 har hon haft ett break från musikscenen men kom tillbaka ifjol med en ny låt som blev en stor hit i Kroatien.

 

Vad tycker du om Kroatiens artist- och bidragsval? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Mello 2020

Aktuella antagningar

Nationella 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen